Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystrica sa chystá na celoplošné testovanie: S akými problémami sa pasuje?

Prípravy celoplošného testovania robia vrásky nejednej samospráve. Zmeny totiž prichádzajú na poslednú chvíľu.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa chystá na celoplošné testovanie: S akými problémami sa pasuje?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Zo strany Ústredného krízového štábu SR a štátnych orgánov prichádzajú smerom k samosprávam k zabezpečeniu celoplošného testovania neustále nové informácie. Informovala o tom hovorkyňa bystrického primátora Zdenka Marhefková.

Nedostatok zdravotníkov a vojakov

„Aktuálna zmena spočíva v tom, že testovanie bude realizované len počas jedného víkendu, v dňoch 31. októbra a 1. novembra. Mení sa aj čas testovania, pričom odberné miesta budú k dispozícii pre obyvateľov od 7.00 hod. do 22.00 hod.,“ píše Marhefková.

„Keďže každá samospráva eviduje nedostatok zdravotníkov a vojakov, dnes ešte nevieme s určitosťou povedať, či budú otvorené všetky vytypované odberné miesta. V týchto chvíľach pracujeme aj na tom, aby sme mnohé z nich zabezpečili potrebným osvetlením, keďže testovanie bude realizované prioritne v exteriéroch do neskorých večerných hodín,“ pokračuje Marhefková.

Naplnené kapacity

„Banskobystričanov prosíme o trpezlivosť. Veríme, že napriek zmätočnej komunikácii zo strany štátu sa nám každú jednu zmenu podarí obyvateľom odkomunikovať včas. Mesto Banská Bystrica zároveň ďakuje všetkým, ktorí reagovali na výzvu a prejavili záujem pomôcť pri celoplošnom testovaní ako administratívni pracovníci,“ dodala so slovami, že v tejto chvíli majú kapacity naplnené.

Samospráva vybrala 200 záujemcov, s ktorými intenzívne komunikuje.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM