Jakub Forgács Správy

Bystrica reaguje na ZRUŠENÝ koncert Hollywood Vampires: Zverejnila svoje STANOVISKO

Aj napriek tomu, že mesto sa podľa vlastných slov pri takýchto podujatiach snaží vyjsť maximálne v ústrety, za prípravu akcie zodpovedá vždy výlučne organizátor. Priebeh či zrušenie samospráva ovplyvniť nedokáže.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica reaguje na ZRUŠENÝ koncert Hollywood Vampires: Zverejnila svoje STANOVISKO
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová poskytla médiám stanovisko mesta k zrušenému koncertu kapely Hollywood Vampires. Prinášame vám ho v plnom znení.

Stanovisko mesta

"Zrušenie včerajšieho koncertu kapely Hollywood Vampires na banskobystrickom amfiteátri nás mrzí najmä kvôli fanúšikom, ktorí sem merali dlhú cestu z rôznych častí Slovenska, pričom mnohí mali zakúpené aj ubytovanie.

Samospráva bola v procese príprav maximálne súčinná pri zabezpečení kyvadlovej dopravy, záchytných parkovísk, plánovanom odvoze odpadu či koordinácie mestskej polície. Neostáva nič iné, len rozhodnutie tretej strany, oznámené na poslednú chvíľu, podobne ako v Budapešti (ani nie polhodina pred začatím), rešpektovať.

Pripomeňme, že kapela vo svojom stanovisku včera uviedla, že vystupovať nemohla pre neúplnú výstavbu pódia. Podľa jej vyjadrenia mala konštrukcia predstavovať nebezpečenstvo pre členov skupiny i publikum. Pravdou však je, že tourmaneger navštívil miesto už deň pred koncertom, t. j. 19. júla 2023, pričom nevzniesol žiadne zásadné pripomienky. Výhrady, ktoré mal, organizátori odstránili a v maximálnej možnej miere sa snažili vyhovieť všetkým potrebám a požiadavkám kapely.

Organizátori zároveň zdôrazňujú, že pripravené pódium pre kapelu Hollywood Vampires či Deep Purple, ktorá má vystúpiť v sobotu, 22. júla 2023 v Banskej Bystrici, v minulosti slúžilo napríklad pápežovi Františkovi počas návštevy v Šaštíne, svetoznámym kapelám ako Nightwish a Scorpions. Zároveň sa využíva na festivaloch Pohoda či Grape, a taktiež je aktívnou súčasťou bojových turnajov Oktagon MMA. Stopercentnú pripravenosť pódia a techniky potvrdzuje bezpečnostný posudok, ktorý vykonal statik."

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy o koncerte Hollywood Vampires

V OBRAZOCH: Prípravy na megakoncerty The Hollywood Vampires a Deep Purple
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM