Správy

Bystrica pomáha MIGRANTOM: Zabezpečila ubytovanie pre DESIATKY ľudí, FOTO

Informáciu o ubytovacích možnostiach plánuje mesto prichádzajúcim osobám poskytovať ešte priamo v autobusoch a cez tlmočníka ich taktiež informovať o možnostiach pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica pomáha MIGRANTOM: Zabezpečila ubytovanie pre DESIATKY ľudí, FOTO
3
Galéria

Mesto Banská Bystrica zabezpečí ubytovanie pre viac ako 40 migrantov. Ubytovať sa budú môcť priamo v zariadení Slovenského Červeného kríža (SČK) Prístav, pri ktorom budú postavené aj dva stany. Informovalo o tom mesto po zasadaní krízového štábu.

Prednosť pre rodiny

„Migrantom poskytneme pomoc aj napriek tomu, že sa u nás zdržia len krátkodobo a následne po vybavení potrebných dokladov z Banskej Bystrice odchádzajú,“ uvádza mesto.

Útulok Prístav má kapacitu 25 osôb. Nachádza sa za Tulskou ulicou, mimo obývanej časti sídliska Fončorda. V areáli mali už počas štvrtka pribudnúť aj dva vyhrievané stany, každý pre desať ľudí.

„Pri ubytovávaní budú uprednostňované hlavne rodiny a matky s deťmi,“ uvádza ďalej mesto.

„Informáciu o ubytovacích možnostiach plánujeme prichádzajúcim osobám poskytovať ešte priamo v autobusoch a cez tlmočníka ich taktiež informovať o možnostiach pomoci, ktoré im vieme poskytnúť. Taktiež pre nich plánujeme zabezpečiť bezplatnú MHD, ktorú budú môcť využiť skupinovo, ale vždy len v sprievode s dobrovoľníkom. Ten bude musieť pri vstupe do autobusu alebo trolejbusu predložiť preukaz vydaný naším mestom,“ uviedol primátor Ján Nosko.

V spolupráci so SČK, Územným spolkom Banská Bystrica, bola už v stredu (11. 10.) v priestoroch banskobystrického SČK ubytovaná rodina so siedmimi deťmi. Následne o ubytovanie požiadal aj otec s desaťročným sy­nom.

Viac o tom, akej ďalšej pomoci sa dočkajú migranti v Bystrici, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie správy o migrantoch v Banskej Bystrici

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
V OBRAZOCH: Ubytovanie pre migrantov v Bystrici
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM