Jakub Forgács Kultúra Správy

Bystrica podporila Ukrajinu koncertom: Proti vojne vystúpili aj Lunter či Nosko, FOTO

Ku koncertom na pomoc Ukrajine sa pridalo aj mesto pod Urpínom. Okrem umelcov vystúpili aj osobnosti verejného života.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica podporila Ukrajinu koncertom: Proti vojne vystúpili aj Lunter či Nosko, FOTO
14
Galéria

Podporu a solidaritu susednej Ukrajine v nedeľu popoludní na Námestí SNP prejavila aj Banská Bystrica. Tá sa pridala k ďalším slovenským mestám, ktoré pripravili Koncert pre Ukrajinu. Organizátorom koncertu bol Hogo Fogo Jazz & Art Club a spoluorganizátormi Banskobystrický samosprávny kraj, Mesto Banská Bystrica, Hudobná únia Slovenska, La Danza, SOZA – Slovenský ochranný zväz autorský, Fun 4 Event, Drumpark a Obec Selce.

Lunter: Kto vojnu začínal, ten prehral

Na pódiu sa vystriedali slovenskí aj ukrajinskí umelci či verejne známe osobnosti, medzi ktorými nechýbali ani predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter či primátor Mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Aj kraj a mesto sa totiž v posledných dňoch aktívne zapájajú do pomoci Ukrajine, a to či už zbierkami, finančne alebo pri hľadaní ubytovania pre utečencov.

„Aj počas tejto chvíle zomierajú na Ukrajine ľudia. Zomierajú nielen za svoju slobodu a demokraciu, ale aj za našu. Musíme pripomenúť Vladimírovi Putinovi, že každý, kto vojnu začínal, ten prehral. Učí nás tomu história či už prvej alebo druhej svetovej vojny. Pravda a sloboda vždy zvíťazia,“ uviedol na sociálnej sieti župan Ján Lunter, ktorý prebral záštitu nad Koncertom pre Ukrajinu.

Okrem toho poznamenal, že BBSK začal od prvých dní konfliktu pomáhať ľuďom, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. „Už v týchto dňoch sme ubytovali ženy s deťmi na našom internáte vo Fiľakove a máme pripravených ďalšie stovky, a v prípade potreby aj tisícky miest pre tých, ktorí potrebujú pomoc. Čo ma nesmierne teší je, že v našom kraji sa našlo aj dosť ľudí, ktorí sú ochotní ponúknuť svoje domácnosti a prichýliť tak tých, ktorí to teraz najviac potrebujú,“ dodal Lunter, ktorý poďakoval všetkým, ktorí pomáhajú a dokazujú, že ľudskosť a solidarita majú miesto v našej spoločnosti.

Reakciu banskobystrického primátora Jána Noska nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Koncert pre Ukrajinu v Banskej Bystrici
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM