Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystrica plánuje veľké INVESTÍCIE: Obnoví cesty, chodníky a pribudne aj špeciálne ihrisko

Samosprávu čaká realizácia mnohých zámerov, ktoré budú financované z mestského rozpočtu, ale aj zo získaných európskych zdrojov. Na čo všetko pôjdu peniaze?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica plánuje veľké INVESTÍCIE: Obnoví cesty, chodníky a pribudne aj špeciálne ihrisko
2
Galéria

Banská Bystrica chce v roku 2022 dokončiť niekoľko významných projektov. Zároveň vstupuje do prípravy na realizáciu najväčších investícií za posledných 30 rokov, na ktoré bude možné čerpať finančné prostriedky aj z eurofondov. Život obyvateľov chce v najbližších mesiacoch skvalitniť napríklad revitalizáciou mestského parku či Námestia Slobody, obnovou verejného osvetlenia, vybudovaním nových cyklotrás i cyklomosta v Radvani, Medeného hámra, ale aj odkúpením a následnou opravou Domu kultúry. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa primátora.

Obnova ciest aj chodníkov

Samosprávu čaká realizácia mnohých zámerov, ktoré budú financované z mestského rozpočtu, ale aj zo získaných európskych zdrojov. „Patrí do nej najmä dopravná infraštruktúra, v rámci ktorej sa zmodernizuje svetelná signalizácia na hlavnom ťahu popri Hrone a obnoví sa osem autobusových zastávok. V pláne je aj rekonštrukcia dvoch mostov v havarijnom stave na Mládežníckej ulici, Laskomerského mosta a vytvorenie novej okružnej križovatky pri mestskom parku a v križovatke pri Medenom hámri,“ vymenovala Adamovičová so slovami, že Banská Bystrica spolupracuje so Žilinskou univerzitou aj na kľúčovom dopravnom dokumente – Pláne udržateľnosti mes­ta.

„Aj tento rok chceme investovať do obnovy ciest a chodníkov. Dokončená by mala byť rekonštrukcia najdlhšieho úseku, aký sa kedy v meste opravoval, a to od Moskovskej ulice až po Lidl na Tajovského ulici. Súčasne pracujeme na prepojení cesty Na Troskách,“ hovorí primátor Ján Nosko.

"Cieľom je odkloniť dopravu z Huštáku, a tým predĺžiť pešiu zónu z Námestia SNP smerom k obchodnému domu Europa Shopping Center,“ spomenul Nosko.

„Obnovy sa dočkajú aj súvislé úseky ciest Lazovná – Bottova, Tajovského, ul. Janka Kráľa a Bakossova ulica – Námestie Štefana Moysesa, Bernolákova a Poľná ulica, kde sa súčasne vybuduje nové parkovisko. V procese príprav je aj výstavba nových chodníkov na Kostiviarskej, Pršianskej terase, v Uľanke a Kremničke. Zároveň sa pripravuje rekonštrukcia chodníkov na Tatranskej, Kráľovohoľskej a Okružnej ulici. Samospráva začne tento rok aj s výstavbou cyklomostu v Radvani ponad rýchlostnú cestu R1, ako aj cyklotrás Hušták – Radvaň – Kráľová, Hušták – Námestie Slobody – Senica, a taktiež Hušták – Fončorda – Tulská a Námestie Slobody. Rovnako sa plánuje vybudovať podchod pre cyklistov a peších na Huštáku,“ pokračovala Adamovičová.

Viac o ďalších investíciách aj o špeciálnom ihrisku sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Mesto plánuje aj v tomto roku zrealizovať množstvo investičných zámerov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM