Hokej

Bystrica odvolala trénerov Jendeka a Surového: Kto povedie Baranov?

Pozíciu hlavného kouča tímu spod Urpína bude zastávať posila zo zámoria.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica odvolala trénerov Jendeka a Surového: Kto povedie Baranov?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vedenie slovenského hokejového klubu HC '05 Banská Bystrica ukončilo spoluprácu s dvojicou trénerov Rudolfom Jendekom a Tomášom Surovým. Pozíciu hlavného kouča tímu bude zastávať Kanaďan Doug Shedden.

"Bolo to extrémne ťažké rozhodnutie. Obidvoch trénerov a ich prácu si vážim, čím sa im chcem aj touto cestou poďakovať. Vo vedení klubu však veríme, že zmeny nám pomôžu,“ uviedol v tlačovej správe generálny manažér športovej časti Ľuboš Pisár. Vedenie klubu ukončilo kontrakt aj s koučom brankárov Robinom Danielssonom.

Novým mužom na striedačke 9. tímu Tipos extraligy je 61-ročný Shedden, ktorý v predchádzajúcih piatich rokoch viedol účastníka najvyššej nemeckej súťaže ERC Ingolstadt. Kouč so skúsenosťami z európskych a zámorských líg pôsobil aj v najvyššej švajčiarskej národnej lige a vo fínskom tíme Jokerit Helsinki. Viedol aj reprezentáciu Kanady, s ktorou zvíťazil na Spenglerovom pohári.

Celý realizačný tím aj s novými asistentmi trénera predstaví klub v najbližších dňoch. Shedden povedie prvý tréning mužstva vo štvrtok, dovtedy povedie tréningový proces Pisár.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: archívne

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM