Správy

Bystrica má podľa komisie EYOF na usporiadanie úspešnej akcie. V pláne sú nemalé investície

Zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru i mesta sa zhodli na tom, že odporúčania zástupcov Koordinačnej rady EYOF sú splniteľné.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má podľa komisie EYOF na usporiadanie úspešnej akcie. V pláne sú nemalé investície
4
Galéria

Ako je pripravená Banská Bystrica na organizáciu vrcholového športového podujatia, Európskeho mládežníckeho olympijského festivalu (EYOF), ktorý sa v meste pod Urpínom uskutoční v roku 2021, si prišli pozrieť zástupcovia Koordinačnej komisie EYOF 2021. Počas dvoch dní navštívili v Banskej Bystrici Vojenské športové centrum Dukla, športoviská, plaváreň na Štiavničkách, zimný štadión či športoviská v mestách Zvolen a Žiar nad Hronom, ktoré sú nápomocné pri konaní sa medzinárodnej športovej udalosti mládeže.

„Po našej návšteve Banskej Bystrice a oboznámení sa s ubytovacími zariadeniami, športoviskami a prvými kontaktmi s predstaviteľmi mesta a organizačného výboru sme presvedčení, že mesto o dva roky zorganizuje úspešné vrcholné športové podujatie,“ konštatoval v stredu na pôde banskobystrickej radnice Joseph Cassar, predseda Koordinačnej komisie EYOF 2021.

„Zišli sme sa v priateľskej a konštruktívnej pracovnej atmosfére. Spoločne sme hľadali možnosti, rezervy a riešenia. Vymenili sme si skúsenosti, aby sme časovú tieseň na prípravu dokázali eliminovať a nasledujúce mesiace čo najefektívnejšie využili. Vypočuli sme si názory, zaznela konštruktívna kritika, postrehy sa týkali športovej infraštruktúry nášho mesta i ubytovacích kapacít. Boli to veľmi tvrdé pracovné dni,“ uviedol banskobystrický primátor Ján Nosko s tým, že tento audit bol pre organizátorov prínosom.

Medzi zásadné priority mesta v súvislosti s EYOF 2021 patrí rekonštrukcia národného atletického štadióna na Štiavničkách, k čomu dostalo prísľub od ministerstva obrany, že sa tak do termínu stane. Mínusom je chýbajúca multifunkčná športová hala na loptové športy. Podľa Noska pre krátkosť času zvolili cestu kúpy hotového projektu, k čomu dostane priestor sa vyjadriť aj banskobystrická odborná verejnosť. Mal by stáť na Mičinskej ceste, kde bola kedysi dočasná autobusová stanica. Nemenej dôležité sú investície do zimného štadióna a plavárne.

Zástupcovia Slovenského olympijského a športového výboru i mesta sa zhodli na tom, že odporúčania zástupcov Koordinačnej rady EYOF sú splniteľné.

„Cítime podporu a verím, že spolu tvoríme jeden tím, ktorý dokáže pripraviť úspešné mládežnícke multišportové podujatie. O dva roky pripravíme týždeň plný zážitkov pre mladých športovcov, milovníkov športu, obyvateľov a návštevníkov mesta. Banskú Bystricu a región zviditeľníme na mape Európy i sveta,“ zdôraznil Peter Korčok, zodpovedný za organizáciu letného EYOF 2021.

Podľa športového riaditeľa Európskych olympijských výborov Petra Brülla Banská Bystrica zorganizuje perfektné podujatie, je o tom presvedčený. Investície do ubytovacích zariadení a športovísk zostanú v meste.

Predstavili logo EYOF 2021 v Banskej Bystrici
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM