Jakub Forgács Správy

Bystrica má 16 nových autobusov MHD: Vybavené sú USB nabíjačkami aj WIFI pripojením, FOTO

Kúpu nových autobusov podľa slov mesta v celom rozsahu zabezpečil podľa zmluvy dopravca SAD Zvolen bez dodatočných dopadov na rozpočet mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica má 16 nových autobusov MHD: Vybavené sú USB nabíjačkami aj WIFI pripojením, FOTO
18
Galéria

Po Banskej Bystrici premáva 16 nových autobusov. „Ide o nízkopodlažné a bezbariérové klimatizované vozidlá, ktoré môže využívať cestujúca verejnosť už od konca júna tohto roka,“ uviedlo Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Moderné vybavenie

„Vybavené sú USB nabíjačkami, wifi pripojením na internet, strešnou ventiláciou, cúvacou kamerou, čítačkou dopravných značiek, snímaním mŕtvych uhlov či farebne odlíšenými sedadlami pre osoby ZŤP,“ uvádza samospráva.

Modernými prvkami sú tiež externé reproduktory pre komunikáciu s cestujúcimi. Súčasťou vybavenia je i dopytové otváranie dverí, čo zvyšuje účinnosť zabudovanej klimatizácie i koncept Low Entry, ktorý garantuje bezproblémový nástup a výstup cestujúcich.

Bez dopadov na rozpočet

„Osem dlhých 18-metrových dopravných prostriedkov disponuje 43 miestami na sedenie a 106 na státie. Druhú polovicu tvoria krátke trojdverové autobusy, ktoré majú 34 miest na sedenie a 66 na státie,“ píše mesto.

Kúpu nových autobusov podľa slov mesta v celom rozsahu zabezpečil podľa zmluvy dopravca SAD Zvolen, a. s., bez dodatočných dopadov na rozpočet mesta. „Zámerom samosprávy je v modernizácii MHD pokračovať. Preto bude naďalej intenzívne hľadať najlepšie možné riešenia pre naše mesto, ako aj pre obyvateľov využívajúcich verejnú dopravu,“ dodáva samospráva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrica má 16 nových a moderných autobusov
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM