Jakub Forgács Správy

Bystrica hostí ŽUPNÉ trhy: Lákajú remeselníci, tradičné dobroty aj PROGRAM, VIDEO a FOTO

Župné trhy podporujú regionálnych remeselných výrobcov, malých pestovateľov a chovateľov z Banskobystrického kraja a vytvárajú nový prezentačný a predajný priestor. Vybrali sme sa na ne tiež.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V priestoroch vynovenej Starej Tržnice na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici si v piatok predpoludním rozložili svoje stánky miestni producenti a farmári. Naplnili ich rozmanitými lokálnymi výrobkami tradičnej remeselnej výroby a lahodnými produktmi miestnych fariem. Tie budú predávať až do 20.00 hod.

„Župné trhy podporujú regionálnych remeselných výrobcov, malých pestovateľov a chovateľov z Banskobystrického kraja a vytvárajú nový prezentačný a predajný priestor. Tak pomáhajú zviditeľniť a priblížiť ich prácu, rozmanité príbehy a život, ktorý zasvätili zachovávaniu odkazu predkov mladším generáciám,“ vysvetľuje Banskobystrický samosprávny kraj na sociálnej sieti.

Nakúpiť si môžete od Dedinských dievčeniec, Arónie Tekov, Mareka Kanaloša, keramiku od Petra Tatárika a mnohých ďalších. Rovnako sa môžete tešiť na aj Legendárne buchty Zbojská, Gemerské ovečky ako aj Hiadlovského známy „LEPENEC“.

Atmosféru podujatia spríjemňuje a podčiarkuje sprievodný program – vystúpenie detského folklórneho súboru a tvorivé dielne.

  • 10:00 – 12:00 hod. Kreatívne dielne pre deti: Drevenô koliesko
  • 13:00 – 15:00 hod. Tvorivé dielne s Matúšom: Výroba sviečky
  • 16:00 – 16:30 hod. Vystúpenie Detského folklórneho súboru Radosť z Banskej Bystrice

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Župné trhy v Banskej Bystrici
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM