Jakub Forgács Správy

Nosko potešil vodičov: Asfaltovanie cesty pri Hrone bude prebiehať počas noci a víkendov

Zhotoviteľ už podľa slov primátora ukončil všetky hlavné práce súvisiace s frézovaním povrchov, ktoré vykonával počas dňa.

Ilustračný obrázok k článku Nosko potešil vodičov: Asfaltovanie cesty pri Hrone bude prebiehať počas noci a víkendov
4
Galéria

V uplynulých dňoch dala vodičom či cestujúcim MHD zabrať obnova najdôležitejšej dopravnej tepny, ktorú realizuje Slovenská správa ciest (pozn. red.: foto v galérii). „Aj keď I/66-ka nie je vo vlastníctve mesta a samospráva zároveň ani nepovoľuje rekonštrukcie ciest prvej triedy, intenzívne s kompetentnými komunikujeme a zaujímame sa o priebeh prác, pretože ide o najvyťaženejší úsek v Banskej Bystrici,“ uviedol na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

„Dobrá správa je, že vo štvrtok zhotoviteľ ukončil všetky hlavné práce súvisiace s frézovaním povrchov, ktoré vykonával počas dňa,“ pokračoval.

Podľa harmonogramu nasleduje asfaltovanie. „Aj napriek tomu, že nočné príplatky sú pre firmy vysoko nákladné, asfaltovanie bude prebiehať počas noci a víkendov, čo bola naša kľúčová požiadavka. Cez deň budú cestári robiť už len činnosti zamerané na úpravu a čistenie kanalizačných vpustí, zametanie ciest a pod, čo si ale tiež vyžiada lokálne dopravné obmedzenia,“ spomenul Nosko.

Od pondelka budúceho týždňa sa podľa slov primátora začne aj s rekonštrukciou úseku prechádzajúceho od kruhového objazdu pri autobusovej stanici cez križovatku pri čerpacej stanici Shell v smere na Námestie slobody. „Každý, kto využíva tento smer dobre vie, že zvlnená cesta už dlhodobo volá po obnove. Som rád, že v prípade tejto mimoriadne frekventovanej križovatky sa bude frézovanie a následné asfaltovanie vykonávať výlučne v noci. Ďakujem vám všetkým za trpezlivosť a ohľaduplnosť. Verím, že ešte chvíľu vydržíme a už čoskoro budeme môcť využívať ďalší zrekonštruovaný úsek naplno a bez obmedzení,“ dodal Nosko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Rekonštrukcia ciest v Bystrici spôsobuje kolóny
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM