Jakub Forgács Iné športy Správy

Bystrica chce v parku vytvoriť slovenský REKORD: Ak sa zúčastníte, neminie vás odmena

Mesto pod Urpínom môže vytvoriť slovenský rekord v inline korčuľovaní. Ako sa môžete zapojiť?

Ilustračný obrázok k článku Bystrica chce v parku vytvoriť slovenský REKORD: Ak sa zúčastníte, neminie vás odmena
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Knihou slovenských rekordov pozývajú všetkých obyvateľov a návštevníkov, aby prispeli k vytvoreniu slovenského rekordu v inline korčuľovaní. V sobotu, 14. augusta 2021 sa na korčuliarskej dráhe v Parku pod Pamätníkom SNP stretnú nadšenci tohto športu a v čase od 7.00 hod. do 19.00 hod. sa prostredníctvom štafety pokúsia zapojiť do tejto aktivity čo najviac účastníkov. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Ako sa zapojiť?

„Súčasťou korčuliarskeho maratónu môže byť každý obyvateľ alebo návštevník mesta, ktorý sa prihlási do 13. augusta do 12.00 hod. prostredníctvom registračného formulára a v danom čase odkorčuľuje na dráhe jeden okruh. V prípade voľných termínov môžu záujemcovia prísť aj bez predošlého prihlásenia sa,“ dodala Marhefková so slovami, že finiš štafety bude patriť primátorovi mesta Jánovi Noskovi a známym osobnostiam z oblasti športu.

„Počas prechádzok v Parku pod Pamätníkom SNP stretávam mnohých nadšencov korčuľovania a korčuliarska dráha v lete až do večerných hodín žije týmto športom. Preto verím, že sa zapoja mnohí Banskobystričania a Banskobystričanky a spoločne sa nám podarí vytvoriť slovenský rekord. Všetkých športuchtivých obyvateľov bez rozdielu veku pozývam,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Ďalšie aktuálne správy

Odmena pre zúčastnených

„Každý zúčastnený dostane diplom a malú pozornosť. Špeciálne odmenený bude najmladší, najstarší, a aj každý stý účastník,“ dodala Marhefková so slovami, že pokus o rekord bude podliehať presným pravidlám, ktoré sú stanovené združením Kniha slovenských rekordov a na ich dodržiavanie budú dohliadať delegovaní komisári.

„Súčasťou podujatia bude aj výstava venovaná slovenským rekordom. Korčuliarska dráha počas podujatia nebude uzatvorená, a bude tak k dispozícii aj ostatným korčuliarom. Tešíme sa na vašu účasť,“ dopĺňa Filip Tomašovič z oddelenia športu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V ORBAZOCH: Bystrický park sa oplatí navštíviť už ráno
8
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM