Jakub Forgács Správy

Bystrica bude mať vianočný smrek: Prvé INFO o novej dominante námestia

Už čoskoro v centre mesta vyrastie tradičný symbol Vianoce. Ten však nie je jediným, na čo sa Bystričania môžu tešiť v týchto dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica bude mať vianočný smrek: Prvé INFO o novej dominante námestia
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Aké by to boli vianočné sviatky bez hlavného symbolu Vianoc. „Vianočný stromček plánujú zamestnanci ZAaRES-u osadiť na Námestí SNP už vo štvrtok (26. novembra) dopoludnia,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

19-metrový smrek

„Vhodný vianočný stromček sme tento rok našli až v Pohronskom Bukovci. Ide o 19-metrový smrek obyčajný,“ hovorí riaditeľ ZAaRES-u Ivan Šabo.

„Aby sme Banskobystričanom v tomto čase spríjemnili prechádzku námestím, z reproduktorov bude od zajtra počas celého predvianočného a sviatočného obdobia, vždy od 12.00 hod. do 18.00 hod. znieť vianočná hudba,“ pokračovala Marhefková.

Koledy z partnerských miest

Do playlistu zaradili aj vianočné koledy v podaní zborov a súborov z našich partnerských miest (napr. Stella Alpina z Alby, West Virgina Youth Symphony z amerického Charlestonu, Smiling String Orchestra z Hradca Králové).

„Tento rok sme z dôvodu pandémie koronavírusu nemali veľa možností na stretnutia, preto by sme si na nich radi spomenuli aspoň takýmto spôsobom. Zároveň chceme pripomenúť domov tým, ktorí pochádzajú zo zahraničia a nebudú mať možnosť cestovať na sviatky naspäť do svojich krajín,“ dopĺňa Zuzana Gajdošíková, vedúca oddelenia medzinárodných vzťahov a zahraničného obchodu.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery minuloročného vianočného stromčeka!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystričania sa dočkali nového vianočného stromčeka. Takto vyzerá
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM