Správy

BRIGÁDA, akú mohli zažiť po prvýkrát: Študenti strávili leto v Rooseveltke, FOTO

Študentom ponúkli možnosť zarobiť si na letnej brigáde a zároveň získať pracovné skúsenosti nad rámec povinnej školskej praxe, ktoré využijú vo svojej budúcej kariére.

Ilustračný obrázok k článku BRIGÁDA, akú mohli zažiť po prvýkrát: Študenti strávili leto v Rooseveltke, FOTO
2
Galéria

Cez letné prázdniny sa 17 študentov zo stredných zdravotníckych škôl (SZŠ) z Banskej Bystrice, Zvolena a Lučenca rozhodlo brigádovať v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. Pilotný projekt Leto v Rooseveltke spustila nemocnica po prvý raz a keďže sa osvedčil, bude v ňom pokračovať. Informovala o tom v utorok na sociálnej sieti s tým, že stredoškoláci si brigádu pochvaľujú.

„Študentom sme ponúkli možnosť zarobiť si u nás na letnej brigáde a zároveň získať pracovné skúsenosti nad rámec povinnej školskej praxe, ktoré využijú vo svojej budúcej kariére. Prijali sme ich ako pomocných pracovníkov v zdravotníctve na plný alebo čiastočný pracovný úväzok. Pomáhajú na vybraných oddeleniach počas dovolenkového obdobia a dopĺňajú tak chýbajúci pomocný personál,“ vysvetlila nemocnica.

Pomohol aj Banskobystrický samosprávny kraj, vďaka ktorému majú stredoškoláci ubytovanie zadarmo v blízkom internáte Strednej odbornej školy informačných technológií.

„Sme radi, že tento model spolupráce sa stretol so záujmom študentov, nadviazali sme spoluprácu s mladými a šikovnými mladými ľuďmi, ktorí sa možno stanú aj našimi kolegami,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Študenti trávia letné prázdniny v Rooseveltovej nemocnici
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM