Jakub Forgács Správy

Boli ste sa pozrieť na Noci hudby? V Banskej Bystrici sa ňou odštartovalo Kultúrne leto

Mesto Banská Bystrica a Park kultúry a oddychu v spolupráci s Alliance Française pripravili celodenné podujatie, ktoré prilákalo mnohých milovníkov dobrej hudby. Podujatie Noc hudby, ktoré sa konalo v piatok na Námestí SNP a v uliciach mesta Banská Bystrica, otvorilo tohtoročné kultúrne leto.

Ilustračný obrázok k článku Boli ste sa pozrieť na Noci hudby? V Banskej Bystrici sa ňou odštartovalo Kultúrne leto
Zdroj: Dnes24.sk

Už druhý ročník tohto podujatia, ktoré spája všetkých ľudí, hudobné štýly, profesionálov aj amatérov, odštartovalo o 10:00 Dňom otvorených dverí Hudobného átria. Počas celého dňa pribúdali jednotlivé podujatia na Námestí SNP, pred Barbakanom, na Národnej ulici alebo v Klube 77.

Aj veľké finále súťaže frankofónnej piesne

„Verím, že tak ako toto podujatie, bude celé leto v Banskej Bystrici veselé, nabité pozitívnou energiou a príjemnými stretnutiami. Neviem si predstaviť lepší začiatok kultúrneho leta ako celý deň naplnený hudbou,“ povedal primátor mesta Peter Gogola.

V rámci Noci hudby sa uskutočnilo aj veľké česko-slovenské finále súťaže vo frankofónnej piesni pod názvom „Spievam po francúzsky“. Táto súťaž má dlhú tradíciu. Od roku 1999 ju organizuje Francúzsky inštitút v Bratislave a Alliance Française v Banskej Bystrici. Jej cieľom je objaviť nové talenty a priblížiť ľuďom na Slovensku novú francúzsku scénu.

Noc hudby priniesla jedinečný mix hudobných žánrov

Sviatok hudby sa vo Francúzsku organizuje od roku 1982 a od tej doby sa stal tradíciou nielen na dedinách, ale aj v mestách. V súčasnosti je to najväčšie podujatie roka vo Francúzsku a postupne sa stáva medzinárodným sviatkom. Banská Bystrica sa k tomuto sviatku pripojila prostredníctvom podujatia Noc hudby.

Vyvrcholením večera bola francúzska kapela SKANNIBAL SCHMITT, ktorá odohrala energický a pútavý koncert. Jedinečný mix hudobných žánrov ska, reggae, rock, pop, hip hip, dub a jungle nenechal chladným žiadneho diváka.

Text: Martina Kanisová, hovorkyňa primátora

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM