Aktualizované Hokej

Barani vydreli cenný triumf: So Slovanom bojovali až do nájazdov, FOTO

Hokejisti HC Slovan Bratislava prehrali v 8. kole Tipos extraligy na domácom ľade s HC 05 Banská Bystrica 2:3 po nájazdoch. Rozhodujúci gól si pripísal Brian Ihnačák.

Ilustračný obrázok k článku Barani vydreli cenný triumf: So Slovanom bojovali až do nájazdov, FOTO
14
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pred zápasom odovzdalo vedenie domáceho klubu dres s č. 50 bývalému brankárovi Pavlovi Rybárovi na počesť jeho životného jubilea. Jeho nasledovník Gudlevskis si pripísal prvý zákrok v zápase, na opačnej strane premárnil veľkú šancu Zigo. Domáci potom nevyužili presilovku, hostia sa potom dostali do šance po prieniku Gabora. Ďalšiu šancu mal potom Tamáši, ale napokon išli do vedenia domáci po zásahu Matoušeka. V prvej tretine však mali viac šancí hostia, ale ani Fossier neprekonal brankára Slovana.

V druhej tretine mal prvú veľkú šancu Harris pri presilovke hostí, ale netrafil. Potom mali opäť šancu hostia a dočkali sa zaslúženého vyrovnania. Brejčák využil zakrytý výhľad Gudlevskisa a od modrej čiary poslal puk do siete. Slovan mohol poslať do vedenia Zigo, ale svoju príležitosť nepremenil, no hosťujúci Šoltés mieril presne a „Barani“ išli do kabín s dvojgólovým náskokom.

Slovan sa v tretej tretine pokúšal o vyrovnanie, ale narážal na dobre brániaceho súpera. V 49. minúte však napálil od modrej čiary obranca Sersen a vyrovnal na 2:2. Bystričania si chceli vedenie zobrať späť, no Mistele neprekonal Gudlevskisa.

V predĺžení mohli rozhodnúť najskôr Berger a po ňom Yogan a Sukeľ, no o víťazovi rozhodli až nájazdy. Ten víťazný premenil Ihnačák v 6. sérii.

Hlasy po zápase a podrobné štatistiky nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zápas 8. kola HC Slovan Bratislava - HC ‘05 Banská Bystrica
14
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM