Jakub Forgács Hokej

Barani v Piešťanoch narazili na havranov: Súperovi nastrieľali päť gólov, všetky body putujú pod Urpín

Po piatkovej domácej výhre nad Košicami čelili barani svojmu susedovi z tabuľky Tipsport ligy. Štvrtá Banská Bystrica vycestovala do Piešťan.

Ilustračný obrázok k článku Barani v Piešťanoch narazili na havranov: Súperovi nastrieľali päť gólov, všetky body putujú pod Urpín
Zdroj: TASR

V nie príliš záživnej prvej tretine mal tutovku domáci S. Hudec, v rýchlosti však neusmernil prihrávku Šimička do siete a predtým zazvonilo brvno po nahodení Kaniu. Bystričania sa rozbiehali pomalšie, no využili presilovku, keď Ďatelinka od modrej prestrelil všetko – 0:1.

Druhá časť už patrila Bystričanom a tí od úvodu zasypávali strelami Rybára. Sandgren trafil tyč, Jaborník nevyužil únik a keď hostia nepotrestali ani chybu Rybára, prišiel trest. Piešťany dostali možnosť presilovej hry, ktorú síce nevyužili, ale tesne po jej skončení napriahol od modrej Gipters a vyrovnal. Vyrovnaný stav však dlho nevydržal, Piešťany boli v útoku, no Tibenský dával naslepo zadovkou pod seba, vysunul do nájazdu Hvila, ktorý to využil – 1:2. V 37. minúte mali hostia možnosť ďalšej presilovky a tú zužitkoval po pätnástich sekundách Handzuš – 1:3.

Snahu Piešťan spraviť niečo s výsledkom definitívne pochoval v úvode tretej časti Hvila. Piešťany dohrávali presilovku, po jej skončení dokorčuľoval vyhodený puk Ďatelinka, prihral pred bránku Hvilovi a ten upravil na 1:4. Bystričania následne sršali pohodou, k čomu im napomáhali aj presilové hry a pri jednej z nich dával Tománek už na 1:5. Domáci nevyužili ani takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, no posledné slovo mal pri ďalšej presilovke Belluš, ktorý stanovil na konečných 2:5.

Hlasy po zápase

Leo Gudas, tréner Piešťan: „Dnešný zápas rozhodli naše vylúčenia a fakt, že Banská Bystrica bola oveľa produktívnejšia v presilových hrách. My sme nevyužili dve presilovky 5 na 3 a to bolo rozhodujúce. Ak by sme dali góly, zápas by vypadal inak, ale na to sa nehrá. V hre 5 na 5 sme hrali dobre, takže rozhodli presilovky.“

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: „Do zápasu sme nevstúpili dobre, Piešťany mali nejaké šance, no prežili sme ich a na prvú prestávku sme išli s tesným vedením. Od druhej tretiny to bolo už iba o nás. Chlapci podali veľmi dobrý výkon a sme radi, že si z Piešťan odvážame tri body. Nepríjemne sa totiž na nás doťahovali v tabuľke.“

ŠHK 37 Piešťany – HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)

  • Góly: 33. Gipters (Ručkay, Tibenský), 59. Belluš (Saliji, Kania) – 15. Ďatelinka (Bast), 36. Hvila (Bast), 37. Handzuš (Hvila, Tománek), 42. Hvila (Ďatelinka, Šmach), 48. Tománek (Majdan, Sandgren)
  • Rozhodovali: Snášel – Tvrdoň, Návratek
  • Vylúčení: 9:11, navyše: Brancis (Piešťany) 10 minút za nešportové správanie
  • Presilovky: 1:3
  • Oslabenia: 0:0
  • 1 176 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM