Hokej

Barani ukončili letnú prípravu a vracajú sa na ľad: Aké zápasy čakajú hráčov pred sezónou?

Letná príprava hokejistov HC ´05 Banská Bystrica je už minulosťou. V najbližších týždňoch ich čaká viacero stretnutí na ľadovej ploche, ktoré vyvrcholia prípravnými zápasmi vo Švajčiarsku.

Ilustračný obrázok k článku Barani ukončili letnú prípravu a vracajú sa na ľad: Aké zápasy čakajú hráčov pred sezónou?
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informoval oficiálny web HC'05, pre hráčov veľmi potrebný blok prípravy na suchu, ktorý bol primárne o naberaní hernej kondície a zlepšení pohybového ústrojenstva, sa odohrával prioritne v domácich banskobystrických podmienkach. Spestrený bol pobytom mužstva na sústredení na chorvátskom ostrove Hvar, kde si mužstvo trénera Miroslava Chudého predsa o čosi príjemnejšie vedelo poradiť s náročnými tréningovými dávkami.

Nové posily aj odídenci

Manažment klubu vyvíjal snahu zabezpečiť pre mužstvo čo najlepšie tréningové podmienky. V domácich podmienkach trénovali hráči v pondelok, utorok a štvrtok dvojfázovo, v stredu a v piatok trénovali v doobedňajších hodinách. Objemová náplň pre nich spočívala hlavne v posilňovacích cvikoch, ktoré dopĺňali tréningové dávky na ihrisku, na výbehoch, každý pondelok boli v telocvični, v piatok vysadali na bicykle. Cyklus zakončili futbalovým zápasom v Podkoniciach.

Potešiteľné je z kádrového hľadiska zotrvanie viacerých nositeľov kvality na ľade z minulej sezóny – v HC ´05 Banská Bystrica budú aj v ďalšej extraligovej sezóne pôsobiť Michal Hudec (útočník, kapitán), Lukáš Handlovský, Rastislav Konečný, Petr Kafka (útočníci). Všetko sú to hráči, pri ktorých bola otvorená ich možnosť zotrvania v banskobystrických farbách.

Posilami sú okrem už avizovaných zahraničných hráčov – brankár Wiikman, obranca Nicastro – obranca Marek Biro, ktorý minulú sezónu strávil v Piešťanoch. Z kádra účastníka kontinentálnej KHL Slovana Bratislava k nám prichádza útočník Miroslav Preisinger. Na skúške je obranca Erik Nitriansky z Liptovského Mikuláša.

Naopak, banskobystrickí priaznivci už neuvidia v našom drese trojicu hokejistov – brankár Zane Kalemba sa stal hráčom dánskeho Rungstedu, Radomír Heizer okúsi českú extraligu v Karlových Varoch a Mário Lunter podpísal ročný dvojcestný kontrakt s mužstvom Slovana Bratislava, účastníkom KHL. S tým podpísal skúšobný kontrakt aj americký center Patrick White. Whiteovo prípadné zotrvanie v Slovane, prípadne v HC ´05 je, podobne ako u iných hráčov z minulej sezóny, nateraz otvorené.

Baranov čaká pestrá príprava na ľade

Príprava na ľade je z pohľadu HC ´05 tradične pestrá. Otvorí ju účasť mužstva na Memoriáli Pavla Zábojníka vo Zvolene (14. – 16. august), kde sa postupne stretneme s tímami Corona Brašov (Rumunsko, MOL liga), Zvolenom a na záver, podobne ako minulý ročník, narazíme na poľské Tychy.

18. augusta sa predstavíme na ľade Popradu, 21. augusta odohráme prestížny prípravný zápas proti Slovanu Bratislava, predbežne na zimnom štadióne v Brezne. Na druhý deň cestujeme do Martina (22. august).

Tak, ako aj po minulé dve sezóny si mužstvo neskôr rozloží svoj prechodný prípravný stan vo Švajčiarsku, na hernom sústredení, ktoré sa osvedčilo. Odohráme pestrú paletu prípravných zápasov: 29. augusta proti švédskemu Rogle BK (Yverdon Les Bains), v tom istom meste sa 30. augusta postavíme proti ruskému účastníkovi KHL Torpedo Nižný Novgorod. 2. septembra nastúpime proti HC Thurgau (Wienfelden), 3. septembra proti SC Langenthal (Langenthal), 5. septembra proti HC Ambri – Piotta (Bellizona) a turné zakončíme zápasom s HC Lausanne (Lausanne). Prvé extraligové kolo potom odohráme na ľade HKM Zvolen.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM