Marcel Páleš Hokej

Barani si to namierili na Záhorie: Pod Urpín sa po zápase so Skalicou vracali spokojní

Už v úvode platilo staré známe nedáš-dostaneš a Bystričania sa vyhratou prvou tretinou dostali na koňa. Síce ďalšie dve tretiny boli na góly slabé, Barani cestovali späť pod Urpín spokojní.

Ilustračný obrázok k článku Barani si to namierili na Záhorie: Pod Urpín sa po zápase so Skalicou vracali spokojní
Zdroj: TASR

Prvú gólovú príležitosť si v zápase vypracovali Skaličania v 4. min, ale po nahodení puku Lažom nedokázal Školiak prekonať brankára Kalembu. O minút neskôr sa už dostali hostia do vedenia, keď puk za Lipovského chrbát dorazil Kafka. Bystričania mali potom výhodu presilovej hry, ale tá sa im nevydarila, naopak v oslabení šancu Mráza zneškodnil Kalemba.

Kontaktný gól po overení videorozhodcom

V 12. min zvýšili hostia svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov, keď Macháček prudkou strelou od modrej čiary prekonal skalického gólmana. V ďalšom priebehu prvej tretiny si domáci vytvorili niekoľko sľubných príležitostí, ale gólovo sa nedokázali presadiť. V úvode druhej časti hry nevyužili svoje šance domáci Sloboda a Školiak a trest v podobe gólu prišiel v 33. min zásluhou Luntera.

Už o tri minúty sa Skaličanom podarilo streliť kontaktný gól zásluhou Kropáča, ktorý si hlavný rozhodca musel overiť u videorozhodcu. V ďalšom priebehu tretiny boli domáci lepším mužstvom, ale strelecky sa už nedokázali presadiť. Tretia tretina začala potýčkou Kaduru s Preisinegerom, za ktorú obaja aktéri dostali vyššie tresty.

Rýchly hokej bez gólov

V ďalších minútach sa hral rýchly hokej, útoky sa striedali na oboch stranách, ale obaja brankári boli pozorní. Domáci sa snažili o prípadné vyrovnanie, ale dobre hrajúci Bystričania si svoj náskok ustrážili a zaslúžene si odvážajú zo Záhoria tri body.

HK 36 Skalica – HC'05 Banská Bystrica 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

  • Góly: 36. Kropáč – 5. Kafka, 12. Macháček, 33. Lunter.
  • Rozhodcovia: Baluška, Kubuš – Kaceľ, Orolín,
  • vylúčení: 10:7, navyše: Preisinger (Skalica) 10 min osobný trest za hrubosť – Kadura (Ban. Bstrica) na 5 min + DKZ za hrubosť,
  • presilovky: 0:0,
  • oslabenia: 0:0.
  • 1258 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM