Jakub Forgács Hokej

Barani sa so Skalicou stretli na domácom ľade: O výsledku piateho zápasu play-off sa rozhodlo už v prvej tretine

Po dvoch domácich úspechoch a dvoch prehrách v Skalici odohrali Bystričania piaty zápas štvrťfinále play-off na domácom ľade. Stretnutie pod Urpínom rozhodla päťgólová prestrelka v prvej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Barani sa so Skalicou stretli na domácom ľade: O výsledku piateho zápasu play-off sa rozhodlo už v prvej tretine
Zdroj: Webnoviny.sk

Rozhodlo sa už v prvej tretine

O výsledku rozhodla prvá tretina pod Urpínom, ktorú domáci vyhrali 5:0. Do vedenia mohli ísť už po 99 sekundách, v oslabení unikli Heizer s Handlovským, druhý menovaný aj poslal puk za Lipovského, ale do posunutej bránky, takže gól platiť nemohol. Bystričanov to mrzieť nemuselo, pretože gólostroj načal v presilovke Rapáč. Vo 8. min skóroval z ľavého kruhu do odkrytej časti bránky.

V 12. min vystrelil od mantinelu Bambúch a Zigov teč pred Lipovským bol účinný – 2:0. Skaličania mohli odpovedať v tej istej minúte, no Kropáč z troch metrov mieril iba do Kalembu. V 15. min hrali barani ďalšiu presilovku a gólmana hostí nachytal z uhla Heizer. O 47 sekúnd neskôr už bolo 4:0, tentoraz strieľal od modrej Martin a puk dostal do bránky White. Lipovského nahradil Romančík, no aj ten kapituloval. V 19. min Hudec spoza vlastnej bránky našiel na útočnej modrej Luntera, ktorý sólo pretavil do gólu.

V závere strednej časti prepukli u hráčov vášne

Ani na začiatku druhej tretiny nič nenasvedčovalo, že by Záhoráci mohli vystrčiť rožky. Prevahu mali domáci hokejisti, ktorí sa dostávali do šancí. Najprv sa preštrikoval pred bránku Veilleux, ale v koncovke úspešný nebol, po ňom to skúšal spred bránkoviska Lunter, ktorý netrafil odkrytý priestor súperovej svätyne. V 33. min išli do prečíslenia Lamper s Lunterom, no Romančík podržal svoj tím.

Následne v oslabení stálo pri ňom aj šťastie, pretože Hudec strieľal do žŕdky a White netrafil odkrytý priestor bránky. V závere strednej časti prepukli u hráčov vášne, ale rozhodcovia neudeľovali tresty, hoci Lamper opúšťal ľad s krvavou tvárou.

Kalemba si udržal čisté konto

V treťom dejstve sa už nič podstatné neudialo. Skaličania mohli korigovať nepriaznivý stav v 42. min Jankovičom, Kalemba bol proti. Vzápätí hostia nevyužili presilovku a v 48. min neuspel zoči – voči americkému gólmanovi v službách HC 05 ani Stieler.

V závere sa vzájomne provokovali Veilleux s Lažom, ale namiesto bitky sa naskytla hosťom početná výhoda o dvoch hráčov v trvaní 43 sekúnd a následne aj 56 sekúnd, Skaličania ich nevyužili. Domáci gólman si napokon udržal čisté konto, Banská Bystrica sa v sérii ujala vedenia 3:2.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Vyšla nám prvá tretina, ktorá viac-menej rozhodla o zápase. Ďalšie dve tretiny sme hrali zodpovedne zozadu, čo nám aj vychádzalo. Hráčom patrí vďaka za dnešný výkon. Predviedli, ako sa má hrať v play-off. Dúfame, že toto nasadenie nám vydrží aj pre zápas v Skalici.“

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Ťažko sa mi hodnotí zápas po takomto výsledku. Očakávali sme, že súper po dvoch prehrách u nás všetko vrhne do útoku. Hneď v úvodnej tretine sa to aj ukázalo. Domácich hráčov sme nepokryli, hrali jednoducho, efektívne a my sme prepadli vo všetkých činnostiach. V druhej a tretej tretine sa hra vyrovnala, ale nedokázali sme streliť gól. Bystričania boli lepší, podali vynikajúci výkon na čele s brankárom.“

HC´05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 5:0 (5:0, 0:0, 0:0) – stav série 3:2

  • Góly: 8. Rapáč (Lepine, M. Hudec), 12. Zigo (Bambúch, James Martin), 15. Heizer (Kafka), 16. White (James Martin, Bambúch), 19. Lunter (M. Hudec, Rosandič)
  • Vylúčení: 7:6 na 2 min
  • Presilovky: 2:0
  • Oslabenia: 0:0
  • Rozhodovali: Lokšík, Kubuš – Bednár, Snášel
  • 1705 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Lepine, Saracino, James Martin, Bambúch, Rosandič, Macháček, Kania – R. Konečný, White, Rapáč – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, M. Hudec, Lunter – Veilleux, Zigo, T. Matoušek – Kadura
  • Zostava Skalice: M. Lipovský (od 16. min Romančík) – Vyrůbalík, M. Sloboda, Barák, Trška, Luža, L. Kozák, Srnec, T. Staňo – Obdržálek, R. Školiak, Kudrna – Šátek, B. Mráz, Kutálek – B. Jankovič, Stieler, R. Kropáč – M. Preisinger, T. Mikúš, Lažo
Barani sa so Skalicou stretli na domácom ľade: O výsledku piateho zápasu play-of
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM