Jakub Forgács Hokej

Barani sa s Trenčínom v extraligovej play off ešte nestretli: Pozrite si vzájomnú bilanciu zápasov

Bystrických fanúšikov čakajú napäté súboje o postup ich obľúbencov. Vôbec prvýkrát v histórii extraligovej play off na seba narazia hokejisti HC'05 Banská Bystrica a Dukly Trenčín. Ako proti sebe hrali v aktuálnej sezóne?

Ilustračný obrázok k článku Barani sa s Trenčínom v extraligovej play off ešte nestretli: Pozrite si vzájomnú bilanciu zápasov
Zdroj: TASR

Oba tímy majú vo svojich radoch niekoľko dôležitých osobností, ktoré môžu byť nielen vďaka štatistickému hľadisku rozhodujúcimi postavami štvrťfinálovej série tretieho tímu so šiestym po základnej časti. Hoci boli výsledky zo vzájomných duelov v doterajšom priebehu sezóny veľmi tesné, predsa len sa vo väčšine prípadov prikláňajú na stranu Banskobystričanov.

Až tri konfrontácie oboch aktérov sa v uplynulých šiestich mesiacoch skončili nerozhodne v riadnom hracom čase. O víťazovi tak rozhodlo predĺženie, respektíve nájazdy a dvakrát sa šťastena obrátila na tím trénera Miroslava Chudého. Tesným triumfom jeho zverencov v pomere 2:1 skončili aj ďalšie dva vzájomné stretnutia, no až to záverečné, v ktorom „barani“ triumfovali 5:3, bolo spomedzi všetkých gólovo najjednoznačnejšie.

Veľkou zbraňou Bystričanov môže byť sila osobností ako Michal Handzuš, Petr Kafka Tomáš Surový či Michal Hudec. Okrem iných sa pod Urpínom v priebehu sezóny vystriedalo množstvo legionárov, ale aj brankárov, čím sa však znižuje zohratosť tímu. Tím spod Urpína podával napriek tomu vyrovnané výsledky, vďaka ktorým sa prepracoval na tretiu priečku v tabuľke. V súvislosti s Trenčínom však môžu naraziť na tvrdú prekážkou, ktorou je najväčšia opora Dukly v prebiehajúcom ročníku Branislav Konrád.

Trenčania sa aj vďaka nemu a skalopevnej defenzíve napriek šiestemu miestu stali druhým najlepšie zoskupeným obranným valom extraligy, keď po Košiciach inkasovali druhý najmenší počet gólov 120. Konrád si svojimi výkonmi vypýtal pozvánku do reprezentačného dresu. Jeho úspešnosť zásahov sa po základnej časti zastavila na čísle 93,38 %, čo je vzhľadom na počet odchytaných minút v porovnaní s ostatnými brankármi suverénne najlepšie číslo. Dukle môžu okrem skĺbenia skúseností Róberta Petrovického s talentovanou „mladou krvou“ pomôcť aj extraligoví matadori Tibor Melichárek (19+20) s Vladimírom Nemcom (12+29), ktorí sú na čele tímovej produktivity.

Vzájomné zápasy v prebiehajúcej sezóne z pohľadu Banskej Bystrice: 2:1 (v), 1:0 pp a sn (d), 2:1 (d) 3:2 pp a sn (v), 2:3 pp (d), 5:3 (v)

Čítajte tiež:

Banská Bystrica v play-off proti Trenčínu: TOTO je rozpis zápasov

Štvrťfinálové súboje play-off: Koľko zacvakáme za lístky na domáce zápasy baranov?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM