Jakub Forgács Hokej

Barani odohrali druhý zápas play off proti Skalici: O víťazovi rozhodla gólová prestrelka v posledných minútach

Hokejisti Banskej Bystrice zvládli aj druhý zápas štvrťfinále play-off najvyššej slovenskej hokejovej súťaže a v sérii proti Skalici vedú už 2:0. Bystričania rozhodli o svojom víťazstve 4:1 tromi gólmi počas záverečnej päťminútovky stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Barani odohrali druhý zápas play off proti Skalici: O víťazovi rozhodla gólová prestrelka v posledných minútach
Zdroj: Webnoviny.sk

Barani išli do vedenia už v 7. minúte

Už v 1. min sa ocitol v šanci Kafka, no nenašiel medzeru medzi betónmi Lipovského. V 3. min pohrozil na opačnej strane v presilovke Školiak, Kalemba bol pozorný. Gólu sa diváci dočkali v 7. min – Handlovský prešiel popri mantineli, prihral voľnému Kafkovi a ten poslal puk pod hornú žŕdku.

Odpovedať mohol Kudrna, no neuspel a hru mali v rukách domáci. V 13. min nedostal puk do prázdnej bránky Heizer a neujal sa ani bekhendový pokus Konečného. Záhoráci v závere prvej tretiny dostali možnosť 27-sekundovej presilovky o dvoch hráčov, ktorú nevyužili.

Skalici sa podarilo vyrovnať

Po prestávke sa hostia zahryzli do „baranov“, z dorážky sa po Lažovej strele presadil Obdržálek – 1:1. Prišli aj ďalšie šance Mráza, Kutálka a Laža, bystrický tréner Országh musel siahnuť po oddychovom čase.

Tímová porada domácich zastavila skalický uragán, v 28. min pohrozil White. V druhej polovici zápasu mali hokejisti spod Urpína šťastie, keď po strele Gründlinga zazvonila žŕdka.

Prestrelka v poslednej päťminútovke

V tretej tretine sa snažil zmeniť nerozhodný stav Jankovič, ocitol sa v troch streleckých pozíciách, no Kalembu neprekonal. V 50. min bol pri ľavej žŕdke opäť voľný Jankovič, ale bekhendovým pokusom sa nepresadil.

Záhoráci mali navrch, boli pohyblivejší, no v 56. min vystrelil po rýchlom prechode do útoku z ľavej strany Lunter a tečovaný puk skončil za Lipovským – 2:1. Gólovú poistku pridal o minútu neskôr Zigo po zakončení spomedzi kruhov a umlčal súpera. V poslednej minúte upravil stav na 4:1 v oslabení gólom do prázdnej bránky Saracino. Banskobystričania vyhrali aj druhý domáci zápas play-off.

Hlasy po zápase

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Odohrali sme solídnu prvú tretinu. Po góle sme mali ešte dve vyložené šance, ale netrafili sme ani prázdnu bránku, mohli sme rozhodnúť skôr. Naopak, druhá tretina nám absolútne nevyšla. Už na jej začiatku sme inkasovali gól, potom sme boli v kŕči, útok sa valil za útokom, nejako sme to však prečkali. V tretej tretine sme hrali na tri formácie, ale Skalica bola stále aktívna. Zamerali sme sa na bránenie a vyšli nám brejkové situácie, z ktorých sme rozhodli. Tento zápas musí byť pre nás poučením, nevyšiel nám podľa predstáv. Dôležité je, že sme vyhrali a ideme do Skalice za stavu 2:0 v sérii.“

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Ťažko sa nám hodnotí tento zápas. Mal opačný priebeh ako pondelňajší. Súper bol v prvej tretine aktívnejší a podarilo sa mu skórovať. V druhej sme však aktívni boli viac my, a to výrazne. Častejšie sme strieľali, ale stroskotali sme na slabej efektivite. Záver zápasu patril Bystričanom, ktorí hrali defenzívne veľmi dobre, odolávali našim útokom a strelili druhý gól, ktorý nami zatriasol. Potom sme sa už nedokázali vrátiť späť do zápasu ani v hre bez brankára pri našej presilovke. Súper bol dnes trpezlivejší, disciplinovanej­ší.“

HC´05 Banská Bystrica – HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) – stav série: 2:0

  • Góly: 7. Kafka (Handlovský, Macháček), 56. Lunter (Rapáč, Zigo), 57. Zigo (Rapáč, Lunter), 60. Saracino (M. Hudec) – 22. Obdržálek (Lažo, Vyrůbalík)
  • Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Bambúch (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie
  • Presilovky: 0:1
  • Oslabenia: 1:0
  • Rozhodovali: Jonák, Orolín – Bednár, Snášel
  • 1 903 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Rosandič – M. Hudec, White, Lunter – Kafka, Heizer, Handlovský – Veilleux, Zigo, Rapáč – Kadura, T. Matoušek, R. Konečný – Lamper (od 18. min)
  • Zostava Skalica: M. Lipovský – Vyrůbalík, Barák, Gründling, Trška, T. Staňo, M. Sloboda, Luža, L. Kozák – Lažo, R. Školiak, Obdržálek – Kutálek, B. Mráz, Šátek – R. Kropáč, Stieler, B. Jankovič – Kudrna, T. Mikúš, M. Preisinger

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM