Hokej

Barani nepokrstili vynovený zimák víťazne: Prešovu nedokázali streliť gól, FOTO

Hokejisti HC´ 05 Banská Bystrica prehrali v 23. kole Tipos extraligy s HC GROTTO Prešov 0:3.

Ilustračný obrázok k článku Barani nepokrstili vynovený zimák víťazne: Prešovu nedokázali streliť gól, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Banskobystričania sa predstavili na svojom ľade po dlhých 21 mesiacoch a 4 dňoch pre rekonštrukciu štadióna, ktorá ešte nie je dokončená. Napriek tomu sa pri Hrone hrať mohlo, avšak úvod domáci nezachytili. V tretej minúte inkasovali v oslabení, keď sa v klbku hráčov v bránkovisku presadil a dotlačil puk medzi žrde Welychka. Barani mali potom prevahu, dobré možnosti nevyužili zblízka Kabáč a Tamáši, ku gólu bol najbližšie Berger pohotovým tečom v medzikruží, no gólman Bespalov podržal svoj tím. A to aj na konci tretiny po dorážke Cardwella a razantnej strele Ščerbaka spomedzi kruhov.

Na začiatku stredného dejstva hokejisti spod Urpína nevyužili presilovku, šancu mal iba Tamáši. Po ňom už v piatich proti piatim osamotený Berger pálil nad bránku a Ščerbak neuspel spred bránkoviska, keď to skúšal po ľade. Na opačnej strane Zagrapana z dvoch metrov vychytal Belányi. Aktívnejší boli domáci, ale snaha a bojovnosť bola na úkor pekných akcií či presnejších prihrávok.

Nástup do tretej tretiny vyšiel Prešovu. Do úniku sa dostal Čacho a zužitkoval ho – 0:2. Bystričania zostali zaskočení, iba postupne sa dostávali do hry, v hre štyroch proti štyrom to skúšal Breton z medzikružia, ale recept na Bespalova nenašiel. Na opačnej strane Východniari nevyužili presilovku. Bojovný hokej na oboch stranách pokračoval. Hosťom sa núkali protiútoky, po jednom z nich nevyužil dobrú možnosť Šimun. Dve minúty pred koncom domáci odvolali brankára, hrali v šestici, no Nauš poslal nekompromisne puk zo stredného pásma do opustenej svätyne súpera.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zrekonštruovaný zimný štadión v Banskej Bystrici
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
V OBRAZOCH: 23. kolo Tipos extraligy HC ‘05 Banská Bystrica - HC GROTTO Prešov
6
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM