Jakub Forgács Hokej

Barani cestovali po dvoch domácich výhrach do Skalice: V treťom súboji štvrťfinále play-off zaváhali

Desaťminútový výpadok v druhej tretine, ale aj nevyužité presilovky a dobre chytajúci brankár Skalice. Aj to boli podľa trénera Országha hlavné príčiny neúspechu bystrických hokejistov na ľade Skalice.

Ilustračný obrázok k článku Barani cestovali po dvoch domácich výhrach do Skalice: V treťom súboji štvrťfinále play-off zaváhali
Zdroj: Webnoviny.sk

Skóre otvorili barani

„Barani“ pricestovali na Záhorie s vedením 2:0 na zápasy. Tomu zodpovedal aj priebeh prvej tretiny. Hostia zvolili vyčkávaciu taktiku a čakali na chyby súpera. Domáci mali síce viac z hry a miestami i optickú prevahu, no na gól to nestačilo. Naopak svojimi chybami dávali veľké šance Banskobystričanom.

Jednu z nich už v 4. min využil White, ktorý zužitkoval Saracinovu prihrávku a strelou ponad Lipovského lapačku poslal hostí do vedenia. Skaličania sa síce snažili o vyrovnanie, ale presadzovali sa len veľmi ťažko.

Skalica prevzala kontrolu nad hrou

V druhej tretine sa snažili „Záhoráci“ o vyrovnanie. To sa im podarilo v 23. min zásluhou Stielera. Domáci od tejto chvíle prevzali kontrolu nad hrou a ďalšími dvoma gólmi otočili skóre zápasu. Najskôr sa dostal do samostatného úniku Mráz, ktorý v oslabení strelou pomedzi Kalembove betóny poslal „Záhorákov“ vôbec po prvý raz v sérii do vedenia. O ďalšie dve minúty pridal presný zásah Preisinger, ten zakončil spoluprácu celej formácie strelou do odkrytej bránky – 3:1.

Domáci mohli pridať i ďalšie góly, Kudrna navyše nepremenil trestné strieľanie. Bystričania v druhej časti nedostali veľa priestoru, až v závere tejto tretiny. Domáci však odolali šanciam Luntera i Konečného.

Bystričania dostali domácich pod tlak

V tretej tretine najskôr pokračovala výborná hra domácich. Hráči Skalice kontrolovali hru až do 46 min, keď znížil Hudec. Hostia zacítili šancu na vyrovnanie a dostali domácich pod obrovský tlak. Hokejisti Banskej Bystrice však nevyužili ani ponúknuté presilové hry.

Domáci sa naopak dostávali do otvorenej obrany „baranov“ a 56. min využil prečíslenie T. Mikúš – 4:2. Hostia sa v závere ešte pokúsili o hru bez brankára, no na výsledku sa už nič nezmenilo. Skalica znížila stav štvrťfinálovej série na 1:2.

Hlasy po zápase

Andrej Výboh (tréner Skalice): „Čo sa týka tohto zápasu, úvod bol z našej strany nervózny. Chýbala nám dynamika a pohyb. Do druhej tretiny sme urobili zmeny v zostave a išli sme dôraznejšie do hry. To sa aj odzrkadlilo a dostali sme sa do vedenia. V tretej tretine nám súper síce strelil kontaktný gól, my sme však hrali dobre v defenzíve. Navyše sa nám podarilo aj zvýšiť náskok. Toto víťazstvo nás veľmi teší.“

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): „Videli sme dobré stretnutie, bojovné, s nasadením. Čo nás môže mrzieť, je desaťminútový výpadok v druhej tretine, to nás stálo zápas. V tretej tretine sme zvýšili obrátky, vypracovali sme si množstvo šancí, ale stroskotali sme na dobre chytajúcom brankárovi Skalice.“

HK 36 Skalica – HC´05 Banská Bystrica 4:2 (0:1, 3:0, 1:1) – stav série 1:2

  • Góly: 23. Stieler (B. Jankovič, R. Kropáč), 27. B. Mráz (Trška, M. Lipovský), 29. M. Preisinger (Lažo), 56. T. Mikúš (Trška) – 4. White (Saracino, Veilleux), 46. M. Hudec (Rapáč, White)
  • Vylúčení: 3:2 na 2 min
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 1:0
  • Rozhodovali: D. Konc, Kubuš – Tvrdoň, Výleta
  • 1 811 divákov
  • Zostava Skalice: M. Lipovský – Vyrůbalík, Barák, Gründling, Trška, T. Staňo, M. Sloboda, Luža, L. Kozák – Lažo, R. Školiak, Obdržálek – Kutálek, B. Mráz, Šátek – R. Kropáč, Stieler, B. Jankovič – Kudrna, T. Mikúš, M. Preisinger
  • Zostava Banskej Bystrice: Kalemba – Lepine, Saracino, James Martin, Macháček, Kania, Bambúch, Rosandič, Lamper – M. Hudec, White, Zigo – Kafka, Heizer, Handlovský – Lunter, R. Konečný, Rapáč – Veilleux, T. Matoušek, Kadura

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM