Jakub Forgács Hokej

Barani cestovali do Martina ako favoriti: Stretnutie sa však rozhodlo až v nájazdoch VIDEO

Hokejistov Banskej Bystrice čakal piatkový výjazd do Martina. Na ľade súpera sa barani rozbiehali pomaly. Pozrite, ako sa darilo favoritovi spod Urpína.

Ilustračný obrázok k článku Barani cestovali do Martina ako favoriti: Stretnutie sa však rozhodlo až v nájazdoch VIDEO
Zdroj: TASR

Favorit od Hrona sa len pomaly rozbiehal a tak v prvej tretine boli prekvapujúco lepší a nebezpečnejší nadšene bojujúci domáci, ktorí pozorne bránili a vôbec nepúšťali hostí pred Dzubinu. Oveľa viac práce mal bystrický Bacashihua, ktorý viackrát podržal svojich spoluhráčov. Už v úvode ho dvakrát ohrozil Pokrivčák a v 8. minúte aj Tibor Varga. Od 10. minúty hrali hostia presilovku, ale až na pokus Galamboša vyšli naprázdno. Vzápätí mali domácu výhodu 5:4, neskôr 44 sekund aj 5:3. Zatlačili hostí do defenzívy, ale so strelami Tibora Vargu a Špirka si brankár hostí poradil. Bodku za úvodným dejstvom dal v 20. minúte Handzuš, Dzubina bol namieste.

V 24. minúte netrafil spomedzi kruhov Jokeľ. Ešte v tej istej minúte išiel Martin zaslúžene do vedenia, keď strelu Tibora Vargu brankár neudržal a Špirko doklepol. Na druhej strane v 29. minúte Rosandič z tutovky netrafil. Pri početnej výhode od 29. minúty hostia uzamkli domácich, ale s umiestnenou strelou Handlovského si Dzubina poradil. Bystrica mala síce viac z hry, ale domáci dobre kontrovali. V 33. minúte chytil Bacashihua strelu Kokavca a Dírer nemieril presne. Nezapršalo ani pri tretej presilovke Martina a nepresadili sa potom ani hostia, keď strelu Sonneho kryl Dzubina. A tak na ukazovateli skóre bolo po druhom dejstve stále nečakaných 1:0 pre domácich.

V 41. minúte sa vyznamenal Dzubina po bombe Matouška. Potom ho neprekonal ani Kytnár, ale v 44. minúte Matoušek umiestnenou strelou napokon vyrovnal. Domáci sa nevzdávali a v 46. minúte Tibor Varga vyskúšal pozornosť bystrického brankára. Favorit mal potom výraznú prevahu, výborne chytajúci Dzubina bol stále v ohni striel a domáci sa len s vypätím všetkých síl bránili. Pomohol im oddychový čas v 52. minúte, po ktorom sa vymanili z tlaku. V závere mali hostia výhodu presilovej hry, ale takticky dobre hrajúci domáci udržali nerozhodný stav. V predĺžení boli lepší hostia, ale gól už nepadol. V nájazdoch sa presadil najlepší hráč na ľade Špirko a zabezpečil outsiderovi cenné víťazstvo. Favorizovaná Banská Bystrica tak prišla o svoju nezdolanosť.

Hlasy po zápase

Ivan Dornič, tréner Martina: „Vedeli sme, že Banská Bystrica je veľmi silná, veď doterz nestratila ani bod. Dobre sme sa na nich pripravili. Počítali sme s tým, že kto strelí prvý gól, dostane sa na koňa. Hoci sme gól v prvej tretine nedali, prvá tretina sa nám vydarila. To nám dodalo sebavedomie a v druhej časti sme sa ujali vedenia gólom najskúsenejšieho hráča Špirka. V tretej tretine hostia prepli na vyššie obrátky. Mali sme s tým veľké problémy, ale skvelý Dzubina nás držal nad vodou. Výborne hrajúci Špirko rozhodol aj nájazdy a vďaka nemu, ale aj ostatným hráčom máme cenné dva body.“

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: „Prvú tretinu sme hrali slabo, domáci boli lepší korčuliarsky a vyhrávali osobné súboje. Postupne sme sa prebúdzali. V druhej tretine sme boli aktívnejší. Ako by mala vyzerať naša hra, to sme predviedli až v tretej tretine. Mali sme tlak, domácich sme držali v ich pásme, ale tí sa úspešne bránili a dobre im zachytal aj brankár. Nájazdy sú lotéria, ale domáci si za bojovnosť a obetavosť dva body zaslúžili.“

MHC Martin – HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:1 pp a sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

  • Góly: 24. Špirko, rozhodujúci nájazd Špirko – 44. Matoušek
  • Rozhodovali: Lokšík – Gajan, Gavalier
  • Vylúčení: 4:3
  • Presilovky: 0:0
  • Oslabenia: 0:0
  • 1400 divákov

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

V Martine sa barani bili až do nájazdov
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM