Jakub Forgács Správy

Banskobystrický maratón sa blíži: OBMEDZENIA zasiahnu MHD aj prímestské spoje

V súvislosti s Banskobystrickým maratónom súčasne dôjde k obmedzeniu dopravy a vybraných spojov verejnej osobnej dopravy, vrátane MHD.

Ilustračný obrázok k článku Banskobystrický maratón sa blíži: OBMEDZENIA zasiahnu MHD aj prímestské spoje
5
Galéria
Zdroj: Fotobb.sk

Maratón, viac druhov polomaratónov, beh na 10 km, kolieska 7 km, polmaratón či STEFE beh 3,4 km. Celkovo jedenásť disciplín, 1 730 registrácií a 2-tisíc ľudí. Taká je aktuálna bilancia obľúbeného podujatia, určeného nielen pre športovcov. V sobotu, 3. júna 2023 si na svoje prídu bežci, korčuliari či kolobežkári všetkých vekových kategórií. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Banskobystrický maratón, jediný večerný beh v strednej Európe, píše už svoj 12. ročník. „Aj tento rok je pre úspešný a bezpečný priebeh podujatia potrebné počítať s dopravnými obmedzeniami. Nevyhnutná je kompletná výluka dopravy na cestách, ktoré sú súčasťou trate maratónu,“ vysvetlila hovorkyňa.

Uzávierka sa podľa jej slov dotkne Sládkovičovej ulice od odbočky na Horné Pršany v smere do centra cez Námestie Ľ. Štúra, Štefánikovo nábrežie, Štadlerovo nábrežie až po Námestie slobody (križovatka s ul. Československej armády). Taktiež bude uzatvorený úsek komunikácie Na Troskách (v priestore štartu a cieľa) od malej okružnej križovatky popri ESC po križovatku pod mostami R1. Všetky priľahlé lokality budú dostupné po obchádzkových trasách, s výnimkou Kalinčiakovej ulice, ktorá nebude pre automobilovú dopravu, v čase od 15:00 do 23:30 hod., prejazdná vôbec.

V súvislosti s Banskobystrickým maratónom súčasne dôjde k obmedzeniu dopravy a vybraných spojov verejnej osobnej dopravy, vrátane MHD (pozn. red.: foto v galérii). „Všetkých žiadame o trpezlivosť a zvýšenú pozornosť. Za vzniknuté komplikácie súvisiace s uzávierkami sa ospravedlňujeme,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Obmedzenia dopravy a vybraných spojov verejnej osobnej dopravy počas maratónu
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM