Jakub Forgács Krimi

Auto pri Bystrici zrazilo na priechode mladú chodkyňu. Ženu previezli do nemocnice

Mladá žena podľa slov polície prechádzala cez riadne vyznačený priechod pre chodcov. V tom prišiel náraz...

Ilustračný obrázok k článku Auto pri Bystrici zrazilo na priechode mladú chodkyňu. Ženu previezli do nemocnice
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Nehoda sa stala v pondelok v ranných hodinách na ceste I/66 pri Slovenskej Ľupči. 65-ročný vodič, ktorý jazdil v smere od Banskej Bystrice na Brezno narazil do 25-ročnej chodkyne, ktorá v tom čase cez cestu prechádzala cez riadne vyznačený priechod pre chodcov. Informovali o tom banskobystrickí krajskí policajti na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

„Žena po náraze skončila na pravom svahu vedľa cesty v trávnatom poraste. Z miesta nehody bola prevezená do nemocnice na komplexnejšie vyšetrenie. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz. Alkohol u účastníkov zistený nebol. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania,“ pokračovali muži zákona.

Ako ďalej uviedli policajti, v súvislosti s jesennými dňami je dobré si uvedomiť aj skutočnosť, že často sychravé počasie spojené s hmlami a oveľa svetelné podmienky sú oveľa slabšie a výrazne limitujú správanie sa na cestách.

Dobrá rada chodcom ale aj vodičom v tomto období znie: myslieť na to, že sa skôr stmieva. Chodci sa stávajú na cestách výrazne menej viditeľnými, a preto je veľmi dôležité zahodiť zbytočný ostych a myslieť hlavne na svoju bezpečnosť a dobrú viditeľnosť na ceste. Snažte sa byť dobre viditeľní. Rôzne reflexné prvky na oblečení, na bicykloch, či na taškách v tom môžu veľmi pomôcť.

Vodiči nezabúdajte na bezpečnosť. Na mokrej a studenej ceste sa auto správa úplne inak ako v lete!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM