Jakub Forgács Správy

AKTUÁLNE info z bystrického kúpaliska: Je tu posledná šanca pre bežkárov? FOTO

Záhradnícke a rekreačné služby zverejnili piatkový servis pre bežkárov. Aká je situácia na okruhu v meste a ako to vyzerá na kopcoch v okolí?

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE info z bystrického kúpaliska: Je tu posledná šanca pre bežkárov? FOTO
8
Galéria

Pre všetky bežkárske trate platí, že na slnečných miestach počas dňa zmäknú a následne môžu byť hlavne zrána zľadovatené. Záhradnícke a rekreačné služby Mesta Banská Bystrica o tom informovali na sociálnej sieti. Aká je situácia na jednotlivých tratiach v Bystrici a okolí?

Kremnické vrchy:

  • Počas týždňa v stredu prebehla úprava všetkých tratí okrem Malachovskej zvážnice.
  • Ratrak vyrazí na trate aj v piatok v noci s cieľom upraviť trate Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec a Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, Tajovskú zvážnicu, Malachovskú zvážnicu po prepadlisko a bežecký štadión na Králikoch po potok. V prípade potreby sa niektoré úseky upravia aj v noci na nedeľu.

Šachtičky:

  • Trate sa upravovali naposledy v piatok. Podľa informácií z Donovalov sa vraj tento víkend trate ratrakom upravovať nebudú. Skúter ZAaRESu si s tvrdým podkladom nateraz neporadí.

Okruh na kúpalisku:

  • Hoci sa zdalo, že sezóna tu rýchlo skončí, vďaka pravidelnému nahadzovaniu snehu na tri problémové miesta a mrazivému počasiu je okruh stále v prevádzke. Či vydrží aj počas celého víkendu nevie ani ZAaRES, no v piatok a v sobotu bude zjazdný. Ak by sa aj prerušil, bude možné ešte pár dní bežkovať v úsekoch s dostatkom snehu. Upravovať skútrom ho však už nedokážu, preto je lepšie prísť po desiatej, kedy trať zmäkne. Fotky z okruhu (pozn. red.: v priloženej fotogalérii) sú z piatkového rána.

„O všetkom, čo sa na tratiach udeje dnes a počas víkendu budeme informovať tu v komentároch, alebo na našej stránke,“ dodáva ZAaRES, ktorý spomína, že úpravu bežeckých tratí a náklady s tým spojené z 90 % podporuje Mesto Banská Bystrica a 10 % nám prispieva Banskobystrický samosprávny kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ako to v piatok vyzerá na bystrickom kúpalisku?
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM