Jakub Forgács Správy Samospráva

Aktuálne INFO od mesta: Kedy opäť sprístupnia detské ihriská?

Mesto informovalo o nástupe detí do materských a základných škôl k 12. aprílu aj o opätovnom sprístupnení detských ihrísk.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne INFO od mesta: Kedy opäť sprístupnia detské ihriská?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Začiatkom marca prijal Krízový štáb mesta z dôvodu kritickej situácie v slovenských nemocniciach, a tiež na základe stúpania hospitalizovanosti niekoľko opatrení nad rámec štátnych. Jedným z nich bolo aj uzatvorenie detských ihrísk bezpečnostnými páskami tak, aby sa na ne zamedzil prístup, čím by sa riziko šírenia pandémie koronavírusu znížilo.

Ihriská opäť sprístupnia

„Vďaka súčasnému klesajúcemu trendu výskytu COVID-19, ktorý potvrdil aj banskobystrický Regionálny úrad verejného zdravotníctva, budú od dnešného dňa detské ihriská v Banskej Bystrici opätovne oficiálne sprístupnené verejnosti,“ uviedla v pondelok hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková so slovami, že záhradnícke a rekreačné služby mesta na nich postupne vykonávajú pravidelnú údržbu.

„Pandémia koronavírususi vyžiadala aj prijatie mnohých nepopulárnych rozhodnutí, či už na úrovni štátu alebo samospráv. Ďakujem každému, kto sa správa zodpovedne voči sebe a svojmu okoliu, pretože aj to je cesta ako môžeme znížiť počty nakazených na úplné minimum. Verím, že vďaka zlepšeniu situácie, očkovaniu a disciplíne prežijeme pokojné a pekné leto,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Návrat do škôl

Ako pokračovala Marhfeková, do lavíc prvého stupňa základných škôl a do materských škôl sa v pondelok mohli vrátiť všetci žiaci a škôlkari, nielen tí, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo im povaha práce nedovoľuje vykonávať ju z domu. Podmienkou návratu detí do škôlok a do prvých až štvrtých ročníkov škôl naďalej ostáva, že aspoň jeden z rodičov sa musí preukázať negatívnym testom na ochorenie COVID-19.

„Z celkového počtu 2 786 žiakov 1. stupňa nastúpilo do 11 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica 2 439 žiakov, čo je 88 percent. Z celkového počtu 2 113 detí našich mestských materských škôl nastúpilo 77 percent, čo predstavuje 1 626 škôlkarov,“ dodala Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Bystrické ihriská opáskovali, zívajú prázdnotou
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM