Aktualizované Komunálne voľby

FOTO: Nosko sa bude opätovne uchádzať o pozíciu primátora Bystrice

Meno ďalšieho kandidáta na post hlavy mesta je známe. O pozíciu primátora v tohtoročných komunálnych voľbách sa bude opätovne uchádzať Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nosko sa bude opätovne uchádzať o pozíciu primátora Bystrice
7
Galéria
Zdroj: TASR

Primátor krajského mesta Banská Bystrica Ján Nosko v utorok oznámil, že sa bude v novembrových komunálnych voľbách opätovne uchádzať o post primátora mesta pod Urpínom. Do volieb ide ako nezávislý, nestranícky kandidát a po ohlásení kandidatúry sa hneď vybral na Námestie SNP a začal zbierať podpisy. Ako uviedol, ešte v utorok si chce otvoriť transparentný účet. Podporu demokratických politických strán neodmieta, ale „musia sa stotožniť s mojím programom“. Ten predstaví v najbližšom čase.

„Je ešte veľa vecí, ktoré by som chcel dokončiť, ako napríklad projekty cyklotrás, odborných učební na základných školách, projekty rekonštrukcie vnútroblokov na Sitnianskej a Tulskej ulici, revitalizácia mestského parku, výstavba parkoviska na Tatranskej ulici alebo projekty v rámci verejnej osobnej dopravy a plánu udržateľnej mobility,“ konštatoval Nosko.

V prípade zvolenia chce naďalej pokračovať v súvislej obnove ciest a chodníkov, prioritou budú i domovy sociálnych služieb. V prípade úspechu mieni realizovať projekty výstavby nájomných bytov a dôraz kladie na záchranu kultúrnych pamiatok, ako je kaštieľ Radvanských, kde práve prebieha rekonštrukcia či záchrana Medeného hámra. So spolupracovníkmi chystajú aj projekt mládežníckeho futbalu a ďalšie aktivity v oblasti športu.

Noska v jeho rozhodnutí podporujú napríklad riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková, generálny riaditeľ Múzea SNP Stanislav Mičev, prorektor Akadémie umení Matúš Oľha, pediater Svetozár Dluholucký, folkloristi zo súboru Urpín či banskobystrická organizácia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

O post primátora Banskej Bystrice sa budú uchádzať aj krajský a mestský poslanec Igor Kašper (nezávislý) s podporou strán SaS, OĽaNO a hnutiami Sme rodina, KDH, Progresívne Slovensko, a Peter Peuker za stranu NAJ.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z tlačovej konferencie primátora Jána Noska!

V OBRAZOCH: Nosko bude opäť kandidovať v nadchádzajúcich komunálnych voľbách
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM