Komunálne voľby

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora je poslanec Kašper. S akou sumou počíta na kampaň?

Bystrica spoznala meno prvého kandidáta na primátora. Je ním krajský a mestský poslanec Igor Kašper.

Ilustračný obrázok k článku Prvým oficiálnym kandidátom na primátora je poslanec Kašper. S akou sumou počíta na kampaň?
4
Galéria
Zdroj: TASR

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Banskej Bystrice v tohtoročných komunálnych voľbách je krajský a mestský poslanec Igor Kašper. Oznámil to v stredu s tým, že kandidovať bude ako nezávislý, ale s podporou strán SaS, OĽaNO a hnutiami Sme rodina, KDH a Progresívne Slovensko. Osobne ho prišli do mesta pod Urpínom podporiť napríklad aj podpredseda SaS Ľubomír Galko či predseda Sme rodina Boris Kollár.

„Mám chuť a energiu posunúť toto mesto minimálne o dva kroky vpred. Chcem žiť v meste, kde bude rovnosť šancí, kde bude jedno, či dieťa chodí do cirkevnej alebo mestskej školy, v meste, kde nebudú herne. Chcem obmedziť množstvo bilbordov a bojovať proti vizuálnemu smogu, ktorý sa v poslednom období neuveriteľne rozrástol. Želám si, aby parkovné vyberalo mesto a nie súkromná spoločnosť. Pomoc mladým rodinám si predstavujem vo výstavbe nájomných bytov, ktoré sa tu posledné roky vôbec nestavali. Dokonca to vieme urobiť tak, že to nezaťaží mestskú pokladnicu,“ priblížil Kašper svoj program, s ktorým chce osloviť voličov. Do dňa volieb sa chce stretnúť minimálne s 10 000 ľuďmi, rozprávať sa s nimi a hľadať riešenia na ich problémy.

Na otázku, s akou sumou počíta na kampaň, kto na nej bude participovať a či ju bude robiť i prostredníctvom bilbordov, Kašper reagoval: „Predpokladám sumu približne 30 000 až 40 000 eur. Som kandidátom politických strán a hnutí, nejakým spôsobom pomôžu aj tie a určite v tom bude môj osobný vklad. Predpokladáme, že založíme transparentný účet, takže bude možnosť príspevkov i od občanov. K dnešnému dňu nemám zarezervovaný žiadny bilbord.“

V OBRAZOCH: Kandidát na bystrického primátora Igor Kašper
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM