Jakub Forgács Rôzne Správy

Ako vidia Bystricu recenzenti Google? Takto ohodnotili 5 známych miest pod Urpínom

Ako hodnotia ľudia Námestie SNP, zimný štadión či železničnú stanicu v Bystrici? Pozreli sme sa na Google recenzie o našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Ako vidia Bystricu recenzenti Google? Takto ohodnotili 5 známych miest pod Urpínom
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí z nás počas ciest nepustia z ruky pomocníka v podobe máp od Googlu. Okrem toho, miesta, ktoré ľudia navštívia, môžu hodnotiť a poskytnúť tak informácie iným, ktorí sa na ne chystajú. Google vás po návšteve miesta vyzve, aby mu udelili hviezdičky a niečo o ňom napísali. Udeliť môžete maximálne päť hviezdičiek – rovných päť pritom znamená najvyššiu spokojnosť. Z udelených hviezdičiek potom Google zráta niečo ako známku – rating. Rovnako platí, že čím je vyššia, tým lepšie.

My sme sa pozreli na hodnotenia 5 známych miest v Banskej Bystrici. Ku každému pridávame tiež pár vybraných komentárov od ľudí, ktorí ich navštívili.

Železničná stanica (foto č. 1)

štyri hviezdičky, rating 3,8

Železničná stanica je prvým, čo víta návštevníkov hneď pri príchode do mesta. V komentároch (38 recenzií) ľudia často vyzdvihujú jej vitráže, no sťažujú sa na jej „nemoderný“ vzhľad.

„Budova vyzerá zvonku strašne komunisticky a bolo by ju už vhodné poriadne zrekonštruovať, zvnútra je to lepšie,“ píše Julián. „Obrovské, už historické obrazové vitrážové okná, vždy priťahujú pozornosť. Malé predajne s časopismi, jedlom a pitím. A neodmysliteľné 2–3 živé holuby v hale,“ uvádza Magdaléna.

Zimný štadión (foto č. 2)

štyri hviezdičky, rating 4,2

K bystrickému zimáku sa vyjadrilo až 579 recenzentov. Považujú ho za menší, ale utúlný. Viaceré reakcie sa sťažujú na WC.

„Útulný starý štadiónik, na ktorom sa dá pekne užiť si hokej zblízka,“ vyjadril svoje pocity Matúš. „Štadión je na slovenské pomery veľmi malý. O sektore hostí nehovoriac. Odhliadnuc od tohto faktu je fajn,“ píše Dano.

Námestie SNP (foto č. 3)

štyri a pol hviezdičky, rating 4,6

Jedným z najkomentova­nejších miest v Bystrici je Námestie SNP. Rozpísalo sa o ňom až 2265 recenzentov, ktorí si ho poväčšine pochvaľujú.

„Ja, ako rodený Bratislavčan, vám toto krásne námestie "závidím“,„ napísal Juraj. Podľa Júlie námestie dýcha krásou, prechádzajúcimi ľuďmi do zamestnania, rozhovormi, turistami. "Banskobystrické historické Námestie SNP je miesto vhodné na prechádzku s rodinou, posedenie s priateľmi, ale aj obchodné stretnutia s partnermi,“ odporúča Rastislav.

Park pod Múzeom SNP (foto č. 4)

štyri a pol hviezdičky, rating 4,6

Park pod Múzeom SNP sa teší hlavne pozitívnym recenziám, hoci v niektorých sú výhrady k detskému ihrisku. Aktuálne je ich dokopy 368.

„Pekný čistý, ale stále je čo vylepšovať. Napr. opotrebované či pokazené hracie prvky na detskom ihrisku,“ píše Ivka. Tomáš park hodnotí pozitívne: „Po rekonštrukcii chodníka super, dá sa tam korčuľovať, sú tam preliezky pre deti atď.“

Plážové kúpalisko (foto č. 5)

tri a pol hviezdičky, rating 3,5

Plážové kúpalisko okomentovalo 659 respondentov. Viacerí ho hodnotia pozitívne, no poukazujú tiež na nedostatočné služby a vysokú cenu vstupného.

„Každým rokom vidieť posun k lepšiemu. Tento rok doplnili slnečníky a lehátka,“ uviedla Michaela. Jaroslav píše: „Vstupné 6,50 eur absolútne nezodpovedá službám.“ „Studená voda, veľa možností zábavy, bufet kúsok predražený, ale dá sa. Cena za vstup je vyššia ako by som čakal,“ dodal Martin.

POZNÁMKA: Počet hviezdičiek a ratingy sú uvedené ku dňu 26.9.2019. Pri­dávaním ďalších recenzií sa môžu meniť.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: 5 známych miest pod Urpínom
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM