Jakub Forgács Správy

Ako u nás funguje cestovný ruch? V Bystrici sa budú hľadať odpovede nielen na túto otázku

O turizme, turistoch, odborníkoch a amatéroch v cestovnom ruchu... Pod Urpínom vystúpia odborníci z oblasti turizmu. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Ako u nás funguje cestovný ruch? V Bystrici sa budú hľadať odpovede nielen na túto otázku
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sa v Centre nezávislej kultúry – Záhrada v Banskej Bystrici uskutočnia Záhradné dišputy. Účastníci, pre ktorých sú pripravené tri prezentácie, budú hľadať odpoveď na otázku, ako u nás funguje cestovný ruch, či stačí iba natlačiť mapy, osadiť smerovníky a čakať na turistov.

„Na cestovný ruch sme odborníci všetci. Každý z nás už predsa aspoň raz v živote bol v pozícii turistu. Prirodzene teda vieme, ako sa má ten cestovný ruch robiť. Teda, ako to majú robiť oni, ostatní. Najväčším problémom je slabá podpora. S viac financiami od štátu príde automaticky aj viac a lepších ponúk pre turistov. Veď cestovný ruch je záchranou pre naše mestá, dediny, dedinky aj posledné zákutia na konci každej slovenskej doliny,“ uviedla Eva Ščepková z banskobystrickej Nadácie Ekopolis.

Na podujatí vystúpia Martin Macharik, predseda Združenia turizmu Banská Štiavnica a Braňo Chrenka z cestovnej agentúry Authentic Slovakia: na turistov inak. O tom, ako tvoriť zážitky v cestovnom ruchu, porozpráva Michala Dubská z Katedry manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM