Jakub Forgács Krimi

Akcia mestských policajtov v bystrických rómskych osadách: Rozdávali aj rúška, FOTO

Prevencia v rómskych osadách prebehla za účelom prevencie v súvislosti so šírením koronavírusu a vyhlásením núdzového stavu od 1. októbra 2020.

Ilustračný obrázok k článku Akcia mestských policajtov v bystrických rómskych osadách: Rozdávali aj rúška, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB

Príslušníci mestskej polície spolu so sociálnymi pracovníčkami terénnej sociálnej služby krízovej intervencie (TSSKI) z oddelenia sociálnej a krízovej intervencie odboru sociálnych vecí mestského úradu navštívili počas dvoch dní štyri rómske osady a to v Podlaviciach, Riečanvode, na Cementárenskej ceste a Na Hrbe. Informovala o tom Mestská polícia Banská Bystrica na svojej facebookovej stránke.

Prevencia v rómskych osadách

Ako ďalej uviedli, bolo to za účelom prevencie v súvislosti so šírením koronavírusu a vyhlásením núdzového stavu od 1. októbra 2020.

„Vzhľadom k tomu, že marginalizované rómske komunity tvoria v rámci prevencie a ochrany obyvateľstva pred šírením koronavírusu špecifickú rizikovú skupinu, pristúpilo sa k vykonaniu prevencie v rómskych osadách na území Banská Bystrica,“ píšu mestskí policajti.

Poskytli aj rúška

Rómske osady s vyššou hustotou obyvateľov sa stávajú rizikovou skupinou. Je to hlavne kvôli spôsobu života niektorých ich členov, niektorí z nich majú nedostatočné hygienické podmienky a nižšie povedomie o hygiene. Niektorí z nich sú už vo vyššom veku a trápia ich rôzne choroby.

„Cieľom prevencie bolo poskytnúť základné informácie o prijatých opatreniach Úradu verejného zdravotníctva, ako aj o preventívnych opatreniach, ktoré treba dodržiavať pri ohrození verejného zdravia,“ dodali mestskí policajti s tým, že zároveň boli počas tejto prevencie podľa reálnej potreby poskytnuté rúška na prekrytie horných dýchacích ciest.

Zábery z preventívnej akcie nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Prevencia v bystrických rómskych osadách
14
Galéria
Zdroj: Mestská polícia BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM