Jakub Forgács Krimi

Akcia kriminalistov odhalila, čo malo zostať utajené: Po zásahu skončili dvaja bystrickí chatári v cele

Kriminalisti v nasadení! Pri akcii neďaleko mesta zadržali dvojicu Bystričanov. Keď uvidíte, čo u nich podľa slov polície našli, pochopíte. Tu sú ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Akcia kriminalistov odhalila, čo malo zostať utajené: Po zásahu skončili dvaja bystrickí chatári v cele
Zdroj: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) úspešne zasahovala v obci Motyčky pri Banskej Bystrici. Zamerala sa na „chatárov“, ktorí vo veľkom pestovali marihuanu. Na tento účel si rekreačné chaty dokonca vybavili laboratórnou technikou. V stredu o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Policajti z NAKA počas protidrogovej akcie zadržali dvoch Banskobystričanov Martina S. (38) a Drahoslava H. (39). „Počas prehliadok dvoch rekreačných chát zaistili vyše 1000 rastlín konope, čo predstavuje viac ako 12 kilogramov marihuany. Zo sušenej rastliny by sa dalo vyrobiť takmer 82.000 dávok drogy v hodnote približne 75.000 eur. Policajti zaistili aj profesionálne zariadenia na jej pestovanie,“ konštatoval Slivka.

Ako dodal, chaty boli zabezpečené nástrahovou technikou, a to aj v okolí. Upozorňovala ich na pohyb osôb a vozidiel v blízkosti objektov, kde mali marihuanu pestovať a sušiť. Ich činnosť mala byť utajená aj tým, že chaty napájali elektrinou z priemyselnej elektrocentrály. Pestovanie vo veľkom je totiž náročné na elektrickú energiu.

Obaja zadržaní skončili v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ NAKA ich obvinil z drogovej trestnej činnosti a podal návrh na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvineným väzenie na 15 až 20 rokov.

Čítajte tiež:

Požiar na Cementárenskej ceste: Udiareň v tesnej blízkosti domov!

Hl. foto: ilustračné

Zásah kriminalistov pri Bystrici: Pozrite, čo skončilo v rukách polície
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM