Jakub Forgács Správy

Aj malí škôlkári vedia, ako by malo vyzerať naše námestie: Očami detí je farebné a zábavné

V Cikkerovej sieni Radnice sa dnes konalo ocenenie detí z materských škôl zapojených do projektu „Námestie očami detí“, ktorý vyhlásilo vedenie mesta Banská Bystrica. Zapojilo sa sedem materských škôl, zozbieraných bolo 79 výtvarných prác.

Ilustračný obrázok k článku Aj malí škôlkári vedia, ako by malo vyzerať naše námestie: Očami detí je farebné a zábavné
Zdroj: Dnes24.sk

Deti poodhalili ich videnie sveta

Námestie SNP dostane vďaka zelenému asfaltovému povrchu a zásadám zriaďovania a prevádzkovania sezónnych vonkajších obslužných zariadení (terás) v Pamiatkovej rezervácii Banská Bystrica novú tvár. Svoj pohľad na to, ako by malo Námestie SNP vyzerať, ponúkli aj deti materských škôl.

Tie mali za úlohu výtvarne vyjadriť, ako by si predstavovali námestie. Mnohé z prác zapojených do tohto projektu ponúklo inšpiratívny a originálny pohľad. „Bolo veľmi náročné vybrať 16 najlepších prác. Všetky deti sa snažili a svojimi prácami poodhalili kúsok toho vzácneho detského videnia sveta, o ktorý sme my, dospelí, žiaľ, prišli,“ povedal primátor mesta Peter Gogola, ktorý spolu s výtvarníčkou Ľubicou Lintnerovou a Martinom Baníkom oceňoval detské práce.

Zapojili sa deti zo siedmych MŠ

Tento projekt je jednou z mnohých aktivít, ktoré mesto Banská Bystrica v spolupráci s pánom Martinom Baníkom, komunikačným koordinátorom zabezpečovania úloh v zmysle Memoranda o spolupráci pri zlepšovaní podmienok bývania, podnikania a zvyšovania atraktívnosti Námestia SNP pre obyvateľov mesta a jeho návštevníkov, vyvíja v snahe zatraktívniť Námestie SNP a vytvoriť dôstojné centrum mesta. V nastavenom trende komunikácie s verejnosťou plánuje mesto pokračovať.

Svoje práce poslali deti zo siedmich materských škôl, a to z MŠ Jakubská cesta 77, MŠ Tatranská 63, MŠ Družby 3, MŠ Radvanská 28, MŠ Radvanská 26, MŠ 29. augusta a MŠ Lazovná 32. Na oceňovaní sa zúčastnili deti spolu so svojimi učiteľkami a rodičmi. Primátor mesta si pre všetkých malých umelcov pripravil prekvapenie – divadelné predstavenie Medené mesto v podaní Divadla Harry Teater.

Vystavené práce si záujemcovia môžu pozrieť v priestoroch Radnice do 30.6.2013.

Text a foto: Martina Kanisová, hovorkyňa primátora

Aj malí škôlkári vedia, ako by malo vyzerať naše Námestie: Očami detí je farebné
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM