Hokej

3 body sú doma. Barani zvládli zápas s Miškovcom, nastrieľali mu päťku

Bystrickí hokejisti opäť potešili fanúšikov. Na súperovom ľade si schuti zastrieľali a zvíťazili.

Ilustračný obrázok k článku 3 body sú doma. Barani zvládli zápas s Miškovcom, nastrieľali mu päťku
Zdroj: TASR

Dianie v prvej tretine ovplyvnili presilovky, keď hráči na ľade premenili tri zo štyroch. Úvod vyšiel lepšie domácim, ktorí si od piatej minúty zahrali v početnej výhode a dokázali z nej vyťažiť vedúci gól. Z dorážky sa presadil Somogyi – 1:0. Bystričania odpovedali v desiatej minúte taktiež v presilovke. Ďatelinka prihral na ľavý kruh Asselinovi a ten prestrelil Adorjána – 1:1. Rovnaký hráč využil aj ďalšiu výhodu v 14. minúte a poslal hostí do vedenia. Bystričania mali šance aj pri treťom vylúčení domácich, no skóre sa do prestávky už nemenilo.

Úradujúci majster sa však presadil krátko po nej a dokonca pri vlastnom oslabení. V 23. minúte ušiel domácej obrane Faille a zvýšil na 3:1. Bystričania pokračovali v aktivite, duel mali vo svojej réžii a neustále hrozili pred bránkou súpera. V 34. minúte vystrelil spoza kruhov Török, Adorjánovi puk vypadol a jeden z domácich obrancov si ho nešťastne zrazil do siete – 1:4. O tri minúty neskôr pridal Marshall už piaty gól a hostia kráčali jasne za víťazstvom.

Hráčom Miškovca sa v tretej tretine ešte podarilo znížiť, keď sa v 52. minúte presadil Vas presnou strelou do horného rohu Williamsovej bránky. Duel už ale zdramatizovať nedokázali a tak zaznamenali druhú prehru v rade.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – HC'05 iClinic Banská Bystrica 2:5 (1:2, 0:3, 1:0)

  • Góly: 6. Somogyi (Galanisz, Magosi), 52. Vas – 10. Asselin (Ďatelinka), 14. Asselin (Marshall), 23. Faille (Šťastný), 34. Török (Češík, Biro), 37. Marshall (Miller, Češík)
  • Rozhodovali: Korba, Orolin – Jobbágy, Smrek,
  • Vylúčení: 4:4
  • Presilovky: 1:2
  • Oslabenia: 0:1
  • 1195 divákov
  • DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján – Kiss, Crawford, Láda, Szirányi, Milam, Rusk, Vojtkó – Magosi, Vas, Harrison – Somogyi, Kulmala, Pance – Galanisz, Loiseau, Miskolczi – Vincze, Hajós, Ritó
  • HC'05 iClinic B. Bystrica: Williams – Sloboda, Mihálik, Biro, Ďatelinka, Marshall, Miller, Giľák, Košecký – Sýkora, Faille, Šťastný – Asselin, Surový, Buc – Kabáč, Češík, Török – Gabor, Tamáši, Varga

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM