Jakub Forgács Kultúra

10 lákavých víkendových tipov. Bystrické akcie, ktoré si netreba nechať ujsť

Hľadáte si program na voľné dni? Poradíme vám so šikovným prehľadom, vďaka ktorému sa cez víkend rozhodne nebudete nudiť!

Ilustračný obrázok k článku 10 lákavých víkendových tipov. Bystrické akcie, ktoré si netreba nechať ujsť
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

HC´05 ICLINIC BANSKÁ BYSTRICA x MHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

25. novembra o 17:30, Zimný štadión Hala A

Milovníci hokeja, zbystrite pozornosť! Barani doma vyzvú hokejistov Liptovského Mikuláša. Príďte podporiť svojich obľúbencov!

EUGEN ONEGIN /Piotr Iľjič Čajkovskij/

25. novembra o 18:30, Štátna opera

Vo svojej podstate neoperný dej však vynikajúco napĺňa hudba, ktorá disponuje veľkým výrazovým a zvukovým aparátom romantickej opery – nachádzame v ňom veľké zborové scény, emotívne árie, tance prevádzané za zvukov symfonicky znejúceho orchestra.

BASS CLASS, DJ BLUPCAT + GUEST DJ KUBO

25. novembra o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Liquid funk a soulfull drumandbass s troškou deep soundu mixne do pohody resident akcie, člen Drumatique crew dj Blupcat spolu so skvelým hosťom.

VIANOČNÁ TRŽNICA

26. novembra o 17:30, Spoločenská sála Gymnázia Andreja Sládkoviča

Veľké folklórne pásmo, v ktorom účinkujú deti zblízka i zďaleka. Predsstavia sa detský folklórny súbor Radosť z Banskej Bystrice a jeho hosť Detský folklórny súbor Maguráčik z Kežmarku.

MAJK SPIRIT – AUTOGRAMIÁDA

26. novembra o 17:30, Panta Rhei

Aj vy obľubujete rapera Majka Spirita? Už onedlho sa predstaví aj v našom meste. Nie však na koncerte, ale autogramiáde svojej novej knihy.

LEN SI POSPI MILÁČIK – FINTA PÁNA RIBADIERA

26. novembra o 19:00, Aula Beliana

Elegantná dobová komédia z prelomu 19. a 20 storočia sa odohráva v Paríži a nesie podtitul „Finta na bokovky“. Jej slávny autor je majstrom slovného vtipu a nekorunovaný klasik zašmodrchávania zápletky.

ORCHESTER NOVÉHO PRIMITIVIZMU A VEĽKÁ POTREBA

26. novembra o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Velká Potreba je alternatívne punkrockové duo, ktoré tvoria tesilkoví romantici Punki (guitars,rhythms, vocs) a Pufi (vocs, trombone). Orchester Nového Primitivizmu znamená dekadentný hudobný súbor z Banskej Bystrici, založený začiatkom roku 2002. Ide o trojčlenný orchester bazírujúci na používaní jednoduchých akustických nástrojov.

HOMMAGE Á EVA KOSTOLÁNYIOVÁ

27. novembra o 16:00, Aula SZU

Koncert je spomienkou na talentovanú trnavskú speváčku, ktorá ovplyvnila slovenskú scénu koncom šesťdesiatych a začiatkom sedemdesiatych rokov minulého storočia.

FARBATOLÁRIUM

27. novembra o 10:00, BDNR

Tretie pokračovanie jedinečného interaktívneho divadelného projektu pre batoľatá a ich rodičov. Netreba sa obávať, farební, pomaľovaní a pokreslení zostanú len herci.

GULLIVEROVE CESTY /Jonathan Swift/

27. novembra o 16:00, BDNR

Neviete, kam cez víkend s najmenšími? Pozrite si s nimi klasické dielo literatúry pre deti a mládež o cestách a necestách cestovateľa Gullivera. Pre deti už od 6 rokov.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Úchvatné zábery jesene na Donovaloch
47
Galéria
Foto: Andrej Šebela
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM