Jakub Forgács Rôzne Správy

Známy gynekológ OTVORENE: Akým MÝTOM veria ženy a čo ich trápi NAJČASTEJŠIE?

Prevencia je podľa slov MUDr. Mareka Frühwalda absolútne esenciálna pri akejkoľvek starostlivosti o zdravie. S čím všetkým sa stretáva v ambulancii?

Ilustračný obrázok k článku Známy gynekológ OTVORENE: Akým MÝTOM veria ženy a čo ich trápi NAJČASTEJŠIE?
2
Galéria
Zdroj: archív MUDr. Mareka Frühwalda

MUDr. Marek Frühwald je rodený Banskobystričan a ako gynekológ má za sebou už 28-ročnú prax. Hoci ženy občas odkladajú návštevu jeho ambulancie až do momentu, keď nastane nejaký problém, známy lekár poukázal práve na dôležitosť prevencie.

Dôležitosť prevencie

„Prevencia je absolútne esenciálna pri akejkoľvek starostlivosti o zdravie a práve pri preventívnych prehliadkach vieme zachytiť množstvo potenciálnych hrozieb, ako je napríklad rakovina krčka maternice alebo prsníka, ale aj iné ochorenia,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes24.sk Frühwald.

Ako poznamenal, dospelá žena má nárok na preventívnu prehliadku jedenkrát ročne. „Do 18. roku môže prísť kedykoľvek, ak má nejaký problém, napríklad zápaly, poruchy cyklu a pod.,“ spomenul lekár.

Na nasledujúcej strane sa dočítate aj to, s akými problémami chodia za gynekológom ženy najčastejšie či to, akým mýtom nesprávne veria.

Ďalšie aktuálne správy

Gynekológ MUDr. Marek Frühwald
2
Galéria
Zdroj: archív MUDr. Mareka Frühwalda
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM