Jakub Forgács Rôzne

Známi Bystričania prezradili dovolenkové plány: Takto budeme oddychovať cez leto!

Čas dovoleniek sa začína. Teplé letné počasie láka k vode aj k športovaniu. Spýtali sme sa preto známych Banskobystričanov, kam sa chystajú oni...

Ilustračný obrázok k článku Známi Bystričania prezradili dovolenkové plány: Takto budeme oddychovať cez leto!
Zdroj: Webnoviny.sk

Letné prázdniny už pomaly, ale isto klopú na dvere a netešia sa na ne iba tí najmenší. Čas oddychu a dovoleniek si užijú aj známi ľudia z mesta pod Urpínom.

Pracovné prázdniny chodca Tótha

Chodec Matej Tóth najradšej trávi čas s deťmi, na kúpalisku, v prírode, alebo len tak vonku. „Tak ako posledné roky, už ich je 15, sa chystám prázdninovať hlavne pracovne. V polovici augusta máme ME v Zurichu, takže celé prázdninové obdobie obetujem príprave na toto podujatie. Väčšinu času budem dokonca mimo Slovenska,“ uviedol úspešný športovec.

„Žiaľ, klasickú letnú dovolenku, dajme tomu pri mori, si neužijem. Mne končia povinnosti až v druhej polovici augusta, a to už manželka zarezáva v škôlke. Takú predbežnú takmer dovolenku sme si užili v máji v Turecku, kde bola moja rodinka so mnou na sústredení,“ vysvetlil Tóth, ktorý deťom vynahradí klasické prázdniny aspoň prvý júlový týždeň – medzi jeho sústredeniami, keď stihnú prázdninovať v Štúrove.

Poslanec Hlaváč mieri do Turecka

„Cez leto najradšej plávam. Na dovolenke prečítam aj tri knihy, na ktoré nemám čas cez bežný pracovný rok. Dostávam ich od rodiny na sviatky. S deťmi rád vyskúšam skoro všetky animačné športové aktivity hotela,“ prezradil mestský poslanec Marián Hlaváč, ktorý tento rok ide do Turecka, do hotela s aquaparkom za uvádzacie ceny.

„Dovolenky kupujeme zasadne vo first minute, pretože ideme viaceré rodiny. Potom budem celé leto pracovať, povedal Hlaváč. Ako pokračoval, len cez víkendy sa dostane kosiť trávu na chatu pri Ružinej. "Kúpili mi hojdaciu sieť a uvidím, či sa do nej cez deti prebojujem,“ do­dal.

Držiteľke Ceny primátora učarovalo Toskánsko

Držiteľka Ceny primátora 2013 Marcela Václavková Konrádová má leto najradšej zo všetkých ročných období. „Je to čas oddychu, relaxu a načerpania nových síl. Už dlhšie sa chystám navštíviť Toskánsko, ktoré je pre mňa fascinujúcim miestom a rada by som na tomto mieste napísala aspoň časť kapitoly môjho súčasne pripravovaného rukopisu,“ povedala Konrádová.

„S odstupom šiestich rokov sa chystám s rodinou k moru, s priateľmi na hudobný festival, grilovačko-opekačku,“ spomenula a ako doplnila, okrem iného bude aktívne pracovať na riešení finančných problémov chránenej dielne Prístav a pripravovať projekty, s ktorými bude môcť odštartovať jeseň.

Splav Hrona či výšľap na Chopok

Mestský poslanec Vladimír Pirošík bude mať toto leto dosť pracovné, preto namiesto dlhšej dovolenky plánuje skôr niekoľko kratších víkendových akcií. „Nemal by ale medzi nimi chýbať cyklovýlet, splav Hrona a výšľap na Chopok. Teším sa najmä na ten Hron, pretože keď ho hamižní ľudia znivočia elektrárňami, bude už neskoro,“ podotkol.

„Už od detstva sú mojou vášňou hory. Mám ich slušne prechodené, nielen tie slovenské. Vysnívanou dovolenkou je týždňová túlačka Slovenským rudohorím,´resp. splav Hrona z Horehronia až po Štúrovo,“ priznal Pirošík, ktorý si k blížiacej sa štyridsiatke plánuje venovať darček – púť do Santiaga de Compostela.

Poslankyňu Laššákovú potešia aj rastlinky

Na dovolenku sa momentálne chystá aj mestská poslankyňa Ľubica Laššáková. „Tentokrát, po niekoľkých rokoch, to bude Chorvátsko, ale rada chodím aj k nám na Slovensko, napríklad do Západných Tatier, do Zuberca, alebo do okolia môjho rodiska, do Piešťan, kde mám veľa príbuzných a ešte stále niekoľko dobrých kamarátov,“ uviedla poslankyňa.

Laššáková prezradila, že ku šťastiu jej ani počas leta veľa netreba. „Pokojne mi vystačí kvetinová skalka, kvety na loggii a "mini"zeleninová záhradka za domom – to je najlepšia psychohygiena akú poznám,“ dodala.

Bystrický básnik sníva o Kube

Autor textu hymny Banskej Bystrice Peter Papšo bude cez leto robiť to, čo po celý rok. „Rád si niečo dobré prečítam, niečo aj napíšem, relaxujem a od vlani som objavil čaro bicyklovania. Každopádne sa ale teším z pekných slnečných dní,“ prezradil. Toto leto strávi podľa vlastných slov prevažne doma „Treba mi porobiť niektoré veci aj do práce, ktoré sa nie celkom stíhajú cez semester, tak na ne využijem kus leta. V auguste sa ale teším napríklad na festival poézie v Banskej Štiavnici, kde by sme mali s Generáciou Nula vystúpiť a tiež budeme spolu s Marcelom Pálešom ako aj ostatnými „Nulákmi“ pripravovať festival slova, ktorý bude tu, v Banskej Bystrici 3. a 4. októbra 2014. Takže leto ubehne, ani sa nenazdám,“ povedal.

Ako pokračoval, dovolenku veľmi nikdy neplánuje, aj keď vlani to až tak neplatilo. „Išiel som za kamarátom do East Grinsteadu pri Londýne, tak aby sme sa zosúladili. Inak som spontánny a ak, tak si nájdem nejakú last minutku. No ešte neviem, či sa mi tento rok podarí,“ uviedol Papšo. „Každopádne milujem more a viem si predstaviť, ako si hoviem niekde na bielom piesku na pláži, s palmou nad hlavou, drinkom v jednej ruke a cigarou v druhej,“ spomenul a doplnil, že ho ešte veľmi láka Kuba, kde verí, že sa raz dostane.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM