Jakub Forgács Správy

ZMOS predstavil 12 príkladov dobrej praxe: Z Banskobystrického kraja sú až 4!

Príklady sledujú princípy, akými sú transparentnosť, efektívnosť, účelnosť, vlastná iniciatíva samosprávy a jej obyvateľov, prínos pre komunity, princíp dobrej správy a udržateľnosť.

Ilustračný obrázok k článku ZMOS predstavil 12 príkladov dobrej praxe: Z Banskobystrického kraja sú až 4!
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe, každý z iného regiónu. Príklady slúžia ďalším samosprávam ako návod na realizáciu inovatívneho a udržateľného riešenia.

Inšpirácia pre mestá a obce

„Pre mestá a obce, ktoré majú podobný problém, predstavujú inšpiráciu a zároveň možnosť, ako minimalizovať riziká vyplývajúce z nesprávne nastavených pilotných projektov,“ upozornil hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák. Dodal, že príklady sledujú princípy, akými sú transparentnosť, efektívnosť, účelnosť, vlastná iniciatíva samosprávy a jej obyvateľov, prínos pre komunity, princíp dobrej správy a udržateľnosť.

ZMOS od roku 2018 spracovalo 48 príkladov dobrej praxe do manuálu s názvom Kroky k úspechu. Dáva ich do pozornosti aj samosprávam na Ukrajine v rámci spoločného projektu, ktorý je zameraný na transfer poznatkov a prezentáciou úspešných riešení. Všetky príklady dobrej praxe sú zverejnené na webe združenia.

O tom, ktoré príklady dobrej praxe pribudli v roku 2021 v Bansko­bystrickom kraji, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM