Ivana Kováčiková Samospráva

Zmena výšky príspevku v bystrickej ZUŠ-ke. Koľko zaplatia rodičia malých umelcov?

Bystričanov, ktorí majú doma nadané deti, čaká novinka. V základnej umeleckej škole pod Urpínom si priplatia. Prečo žiadala riaditeľka navýšenie príspevku?

Ilustračný obrázok k článku Zmena výšky príspevku v bystrickej ZUŠ-ke. Koľko zaplatia rodičia malých umelcov?
Zdroj: TASR

Žiadosť riaditeľky Základnej umeleckej školy Jána Cikkera o úpravu výšky príspevku na čiastočné náklady spojené so štúdiom prerokovali poslanci Mestského zastupiteľstva na utorkovom zasadnutí. Riaditeľka žiadala o navýšenie 5,00 eur za polrok školského roka v každom umeleckom odbore.

Ako hlavné dôvody na zvýšenie príspevku na náklady spojené so štúdiom uviedla každoročný nárast výdavkov. Za uplynulé obdobie piatich rokov sa neupravovala výška príspevkov a v prípade nezvýšenia poplatkov hrozil by nevyrovnaný rozpočet. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti v dôvodovej správe navrhovala riaditeľku úpravu príspevkov.

V prípravnom štúdiu pre všetky odbory na Základnej umeleckej škole Jána Cikkera je príspevok za polrok vo výške 27 eur. Pre základné štúdium je výška polročného príspevku 37 eur vo výtvarnom, tanečnom a literárno-dramatickom odbore. Za hudobný odbor v základnom štúdiu sa výška príspevku za polrok navýši na 53 eur.

Žiaci, ktorí budú navštevovať viac ako jeden hlavný predmet v individuálnej forme vyučovania, zákonný zástupca žiaka prispieva mesačne sumou 35 eur. Žiaci, ktorí budú navštevovať viac ako jeden odbor v skupinovej forme vyučovania, zákonný zástupca žiaka prispieva mesačne sumou 25 eur.

Poslanci predložený návrh o zvýšenie výšky príspevkov pre školy a školské zariadenia jednohlasne schválili, s účinnosťou od 1. september 2016.

Čítajte tiež:

Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Stanovisko mesta k zrušenej investícii v Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM