Jakub Forgács Samospráva

Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Stanovisko mesta k zrušenej investícii v Bystrici

Pod Urpínom mali pribudnúť stovky nových pracovných miest, teraz je po veľkých plánoch. Čo hovorí vedenie Bystrice na odstúpenie investora od svojho zámeru?

Ilustračný obrázok k článku Reakcia na seba nenechala dlho čakať. Stanovisko mesta k zrušenej investícii v Bystrici
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk

„Je pre nás prekvapením rozhodnutie a stanovisko, ktoré zverejnil R. K. Noble na svojej webovej stránke www.rknglobal.com k investičnému zámeru v Priemyselnom parku Šalková,“ uvádza sa v stanovisku mesta Banská Bystrica k investícii RKN Global.

„Nepoznáme dôvody, ktoré mohli viesť k takémuto, pre nás prekvapivému, rozhodnutiu. Celý proces komunikácie nejavil až do tejto chvíle známky akejkoľvek pochybnosti. Boli sme oboznámení s projektovou dokumentáciou, pracovalo sa na dokumentácii pre posúdenie vplyvov na životné prostredie EIA. Všetky uvedené kroky vzbudzovali dôveru v úspešnosť uvedeného projektu,“ píše sa ďalej v stanovisku.

„Kontaktovali sme zástupcu spoločnosti RKN Global Europe a žiadali sme vysvetlenie. Pokiaľ sa objavia nové skutočnosti, vedenie mesta Banská Bystrica bude o nich informovať,“ píše sa na záver vo vyjadrení mesta.

Čítajte tiež:

Miliónová investícia v Bystrici zrušená. Prečo sa firma rozhodla odstúpiť od zámeru?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM