Jakub Forgács Správy

Výjazdové zasadanie vlády pod Urpínom: Túto ulicu uzavrú už deň pred rokovaním ministrov!

Bystrická radnica bude už o pár dní hostiť premiéra a ministrov. Hoci mesto nebude musieť siahnuť hlboko do vrecka, kvôli výjazdovému rokovaniu vlády by sa ľudia mali pripraviť aj na obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Výjazdové zasadanie vlády pod Urpínom: Túto ulicu uzavrú už deň pred rokovaním ministrov!
Zdroj: TASR

Program výjazdového rokovania vlády, na ktorom budú 25. februára v Banskej Bystrici ministri rokovať aj o veľkých projektoch z nášho mesta, sa podľa prednostu mestského úradu Martina Adamca začína o 10:00. „Štandardne trvá jeden – jeden a pol hodiny. Následne prebehne tlačová konferencia a obed,“ uviedol Adamec.

„Mesto Banská Bystrica prostredníctvom mestskej polície plánuje deň pred zasadnutím vlády uzavrieť Kapitulskú ulicu, kde bude vyčlenených okolo 35 až 45 miest k dispozícii Úradu vládu,“ pokračoval prednosta so slovami, že aj pri Barbakane bude vyčlenených 10 –15 parkovacích miest pre novinárov. Iné dopravné obmedzenia nebudú.

Ako spomenul viceprimátor Jakub Gajdošík, v súčasnosti vedenie mesta Banská Bystrica intenzívne pracuje na zabezpečení technicko-organizačnej otázky výjazdového rokovania vlády. „V Bystrici bude dokopy do 100 ľudí, ktorí majú na starosti chod rokovania,“ dodal.

Podľa primátora Jána Noska má každý minister po rokovaní individuálny program a aktivity v našom regióne. „Koľko to bude stáť, to zatiaľ nevieme, ale mesto to nebude stáť nič. My poskytujeme iba priestor v historickej budove radnice,“ povedal Nosko.

Čítajte tiež:

Fico a spol. zavítajú do Bystrice: O týchto veľkých projektoch by sa pod Urpínom malo hovoriť!

Foto: ilustračné

Vedenie mesta prehovorilo o výjazdovom zasadnutí vlády v Bystrici
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM