Ivana Kováčiková Kultúra

Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií v Bystrici

Nový týždeň prináša do mesta hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Ak si neviete vybrať, pomôže vám náš výber desiatky z nich.

Ilustračný obrázok k článku Výber najlepšieho, čo ponúka týždeň. Pestrý prehľad akcií v Bystrici
Foto: Ivana Kováčiková / Zdroj: Dnes24.sk

SENZI SHOW

13.6.2016 o 19:00, Aula SZU

Najlepšie československé šlágre v podaní najväčších hviezd. Vo viac ako dvojhodinovom programe sa predstavia: Otto Weiter, Eva Máziková, Andrea Fischer, heligonkárka Vlasta Mudríková, Stano Vitáloš. Na ľudovú nôtu zahrá skupina Galaktic, aj skupina Marine Brohthers a nový slovenský „Duchoň“ – Samuel Lörinčík.

UNIVERZITA MESTU, MESTO UNIVERZITE

14.6.2016 o 17:00, Cikkerova sieň historickej Radnice

Témou podujatia bude jedinečná osobnosť, dirigent, skladateľ a pedagóg prof. Ján Valach. Vedecká rada UMB v Bystrici mu udelila čestný titul doctor honoris causa. Na podujatí sa predstavia žiaci ZUŠ v Tisovci a ZUŠ v Hnúšti a Univerzitný miešaný spevácky zbor Mladosť.

ŠPORTIÁDA SENIOROV

15.6.2016 o 8:30, Centrum voľného času, Havranské 9

Športiádu 2016 otvorí jej čestný predseda, najúspešnejší chodecký tréner v našej histórii, p. Juraj Benčík. Tretí ročník podujatia preverí individuálne výkony ale aj spoločné snaženie trojčlenných družstiev v disciplínach hod šípkami na terč, športovo vedomostný test, streľba na basketbalový kôš, petangue, corn hall, kolky. Podujatie sa koná pod záštitou primátora Banskej Bystrice p. Jána Noska.

SVETOVÝ DEŇ OTCOV

15.6.2016 o 11.00, Námestie SNP

Dobrí otcovia sú hrdinovia všedných dní, sú soľou života. Blíži sa čas na verejné poďakovanie a ocenenie našich dobrých otcov a starých otcov v Historickej radnici mesta. Prihláste toho vášho do celoslovenskej súťaže DOBRÝ OTEC 2016.

JAN KRAUS ANEB HVEZDY JAK JE NEZNÁTE

15.6.2016 o 19:00, Aula SZU, Bernolákova 8

Obľúbená talkshow pohotového moderátora Jana Krausa sa už niekoľko rokov teší z priazne televíznych divákov. Nenechajte si ujsť unikátne improvizované predstavenie, ktorého môžete byť súčasťou a položiť otázky ostrieľanej moderátorskej špičke Janovi Krausovi. Hudobným hosťom bude speváčka Sima Martausová.

OLYMPIJSKÁ ŠTAFETA RIO 2016

16.6.2016 o 9:30, Park pod Pamätníkom SNP

Slávnostné otvorenie podujatia s príchodom olympijskej pochodne je naplánovaný na 9:30 hodinu. Športová akcia bude mať bohatý sprievodný program s autogramiádou olympionikov. Dopoludnia sa uskutoční aj finále žiackej chodeckej ligy.

SLOVENSKÝ POHÁR SILNÝCH MUŽOV

17.6.2016 o 16:30, Námestie SNP

Na námestí SNP v Bystrici sa stretnú najsilnejší muži Slovenska, aby bojovali o body do hodnotenia Slovenského pohára silných mužov. V treťom kole sa stretnú pretekári Slovenska a zmerajú si sily v náročných disciplínach. Uvidíte silákov ako Griglák, Rákoci, Šuľan či nové tváre, ktoré bojujú o postup medzi profi tím Slovenska.

NOC HUDBY

17.6. 2016 o 9:00, Štátna vedecká knižnica – Hudobné átrium a LHM

Séria hudobných podujatí sa uskutoční v rámci piateho ročníka celoslovenského projektu Noc hudby. Organizátori pripravili voľný vstup do expozície Ľudové hudobné nástroje na Slovensku. Počas Dňa otvorených dverí Hudobného átria, sa návštevníci môžu zapojiť sa do predaja, výmeny, darovania hudobných dokumentov a muzicírovania na zelenom nádvorí.

DEŇ HASIČOV 2016

18.6. 2016 o 9:00 , Europa SC – Na Troskách 25

Medzinárodná súťaž profesionálnyh a dobrovoľných hasičov. Súťaž sa uskutoční v celom objekte obchodného centra. Hasiči zmerajú svoje sily v štyroch hlavných disciplínach – hadice, prekážková dráha, veža a schody. Pre všetkých návštevníkov je pripravený bohatý sprievodný program i súťaže pre malých dobrovoľníkov.

ORSZÁGH CUP

18.6. – 19.6.2016 o 7:00, Zimný štadión a Aréna Barani

Medzinárodný turnaj v hokejbale, ktorý nesie meno hokejového majstra sveta trénera HC '05 iClinic Vladimíra Országha. V turnaji zabojuje 32 tímov z celého Slovenska. Hrať sa bude nielen na Zimnom štadióne, ale aj v Aréne Barani.

Čítajte tiež:

Čo všetko prinesie Deň Sásovej – Rudlovej? PROGRAM obľúbenej akcie Bystričanov

SERIÁL: Bystrickí poslanci za detských čias. Spoznáte chlapca na fotke pred lietadlom?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM