Jakub Forgács Rôzne

VIDEO: Horúčavy naplno udreli v centre Bystrice. Zábery z námestia hovoria za všetko

Pri aktuálnych teplotách asi nikto nepochybuje, že k nám zavítalo pravé leto. Vybrali sme sa preto do ulíc v najväčšom úpeku. Ako sa s tropickými horúčavami pasovali Bystričania?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Horúčavy naplno udreli v centre Bystrice. Zábery z námestia hovoria za všetko
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Tropické teploty, ktoré v posledných dňoch pociťujeme aj v Banskej Bystrici, nepoľavili ani v sobotu. V meste bolo vidno vyletnených ľudí, oblečených iba v kraťasoch a krátkych tričkách, mnohých v žabkách. Dokonca sa niektorí neváhali aj úplne vyzuť.

Čítajte tiež: Kam utiecť v tropických horúčavách? 5 miest v Bystrici a okolí, ktoré vás schladia

S horúčavami sa museli pasovať aj v centre mesta. Ľudia bez rozdielu veku, od detí až po dôchodcov. Mnohí na Námestí SNP oddychovali na lavičkách, s fľaškami s vodou či s knihou v ruke. Vo fontáne si ovlažovali ruky menšie deti, ale voda prilákala aj vysmädnuté holuby. Častým miestom návštev bola aj blízka fontánka s pitnou vodou.

„Je to neskutočný úpek. Mám leto rada, ale pokiaľ práve nie som na pláži, uvítala by som aj nižšie teploty,“ poznamenala Bystričanka Radka (21). Našli sa však aj ľudia, ktorým teplo vyhovuje. „Zhodil som zo seba, čo som mohol, aspoň ma pekne opáli. A teplý letný večer bude úplne top. Chystáme sa s partiou do mesta,“ povedal Juraj.

Vysoké teploty však potešili viacerých obchodníkov. Zmrzlinári si pri takýchto teplotách mohli iba mädliť ruky. Rad na mrazenú pochúťku pod Hodinovou vežou sa priebežne dopĺňal novými zákazníkmi. Úspech však zožali aj letné terasy, ktoré okolo obeda zaplnili domáci aj cezpoľní. Tí si vychutnávali tieň slnečníkov a prístreškov a poctivo pod nimi dopĺňali tekutiny.

Čítajte tiež: FOTO: Pochúťky prináša už neuveriteľných 19 rokov. Poznáte bystrického orieškára?

Pozrite si zábery z tropického dňa v centre Bystrice v našej foto a videogalérii!

FOTO: Tropické horúčavy v centre Bystrice
17
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
VIDEO: Tropické horúčavy v centre Bystrice
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM