Jakub Forgács Iné športy

VIDEO: Bystrickí bikeri zažili poriadny adrenalín. Downhill zjazd na Donovaloch

V okolí Bystrice je kopec možností na cyklistiku. S dobrým bicyklom si však môžete užiť aj adrenalínovejšiu jazdu. Dôkazom je aj video mladých bikerov!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bystrickí bikeri zažili poriadny adrenalín. Downhill zjazd na Donovaloch
Zdroj: Moonlight Pictures

Na neďalekých Donovaloch vzniklo prednedávnom parádne downhill video. „Natáčanie prebiehalo na Novej Holi. Video sa natáčalo v jeden septembrový deň, asi 6 – 7 hodín, kým jeden z jazdcov nechytil defekt,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 René Kontúr zo spoločnosti Moonlight Pictures, ktorý video spravoval. Pomocníka mu robil Dominik Eliáš.

V OBRAZOCH: Nakrúcanie downhill videa na Donovaloch
22
Galéria
Zdroj: Moonlight Pictures

Hlavnými aktérmi sú však traja cyklisti Ján Styk, Pavol Lichý a Adam Styk. „Všetci jazdci sú z Banskej Bystrice. Cez leto trať spojazdňovali a na budúcu sezónu plánujú aj ďalšie,“ pokračoval Kontúr, ktorý dodal, že bohužiaľtrať nedotočili celú, lebo v poslednom zábere si jazdec Adam Styk urobil defekt. Čo znamenalo záverečná pre video, keďže lanovka už bola odstavená a nemali sa ako dostať hore.

Pády k tomu športu patria, ale nič vážne sa podľa Kontúra pri natáčaní nestalo, až na spomínaný defekt na poslednom zábere, kedy už jazdec išiel iba na ráfiku. „Jediná zvláštnosť sa nám prihodila, keď sme vkročili točiť do lesa, kde si turisti pomýlili trať s turistickým chodníkom,“ spomenul.

" Video vzniklo pre Donovaly, aby sa tam opäť začalo jazdiť, keďže cez leto sme trať po roku spojazdnili a taktiež so zámerom návratu slovenského pohára v downhille v najbližších rokoch," dodal cyklista Pavol. Ako sme sa dozvedeli, chystá sa aj winter edit, takže nadšenci adrenalínu sa majú na čo tešiť.

Pozrite si adrenalínové downhill video aj zábery z natáčania v priložených galériách!

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM