Ivana Kováčiková Rôzne

Veselé VIDEO z Laskomera: Bystrickým cyklonadšencom humor rozhodne nechýba

Zábavné jazdenie v atraktívnej lokalite pre všetkých bikerov. Lakomerská dolina sa mení zo dňa na deň. Svetlo sveta uzrelo video, ktoré vás pobaví a možno navnadí, priložiť ruku k dielu.

Ilustračný obrázok k článku Veselé VIDEO z Laskomera: Bystrickým cyklonadšencom humor rozhodne nechýba
Zdroj: Facebook

V bezprostrednej blízkosti Bystrice sa nachádza Laskomerská dolina, ktorá ponúka krásne prírodné scenérie a terény, vhodné pre turistiku, relax a teraz aj pre cyklistov. Práve skupina priaznivcov horskej cyklistiky, spojená v Občianskom združení KoLesom, pracuje na zaujímavom projekte. Laskomerské singletraily vznikli na základe starých lesníckych chodníkov a nadšenci cyklistiky ich upravujú a prispôsobujú na atraktívnu jazdu.

Prvý singletrail je už takmer hotový. „Ide o trail, ktorý má profil s niekoľkými krátkymi stúpaniami a dlhšími klesajúcimi úsekmi, ktoré ponúkajú zmes prírodných a upravených sekcií. Jeho dĺžka je štyri kilometre, vám prinesie množstvo zábavy, ale aj preverí fyzické sily. Jeho obtiažnosť by sa dala špecifikovať ako mierne náročná, ale nie je to úplne tak, pretože so stúpajúcou rýchlosťou stúpa i jeho náročnosť,“ popisujú tvorcovia na svojej stránke.

Aktuálne prebieha veľká brigáda na druhom úsek singletraily, konkrétne na úseku Ravasky. Množstvo dobrovoľníkov a nadšencov pracuje, aby vytvorili prospešnú vec. „Po dokončení bude patriť medzi stredne náročné s takmer plynulo klesajúcim profilom a hravým flow. Bude obohatený o množstvo terénnych a umelých prekážok i drevených konštrukcií, ale vždy s možnosťou zvoliť si ľahšiu stopu.Tento trail si určite obľúbia jazdci, ktorý už majú určité skúsenosti s technickým jazdením, pretože zvyšujúca sa rýchlosť pridá na náročnosti a atraktivite tohto trailu,“ láka všetkých popisom OZ KoLesom.

V prípade záujmu sa môžte aktívne zapojiť, pretože práce je ešte stále dosť. Ak ešte stále váhate, pozrite si veselé video v našej galérii!

Čítajte tiež:

TOP 5 možností na splav Hrona. Kde v okolí Bystrice sa najviac oplatí vodácka zábava

Letné lákadlá pre aktívnych Bystričanov. Ako premávajú Cyklobus, Turbus či Astrobus?

VIDEO: Výstavba Laskomerského singletrialu pokračuje vo veselej nálade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM