Jakub Forgács Krimi

Veľké OBMEDZENIA po Banskobystrickom kraji: Farmári ZABLOKUJÚ viacero ciest, KEDY a KDE?

Policajti upozornili vodičov, aby sa v uvedenej dobe vyhli predmetným úsekom. Hrozia totiž obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Veľké OBMEDZENIA po Banskobystrickom kraji: Farmári ZABLOKUJÚ viacero ciest, KEDY a KDE?
9
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

V súvislosti s avizovaným štvrtkovým protestom farmárov priniesli banskobystrickí krajskí policajti podrobné informácie k obmedzeniam v doprave, s ktorými treba rátať a to nielen na cestách Banskobystrického kraja, keďže ide o celoslovenskú akciu. Informovali o tom na sociálnej sieti.

Na čo upozornili policajti?

OKRES BANSKÁ BYSTRICA:

Traktory pôjdu z Badína po ceste I/69 a následne cez mesto na cestu I/66 smerom na Brezno až po hranicu okresu za Brusnom a späť, pričom sa k nim po trase budú pridávať poľnohospodári z okolitých družstiev s menšími traktormi bez závesných mechanizmov. Skončia na parkovisku na nám. Slobody v Banskej Bystrici. Blokádu ciest organizátori neplánujú. Časové rozpätie odhadujú od 09.00 hod. do 14.00 hod.

OKRES ZVOLEN:

Na cestu sa vydá asi 30 traktorov z obce Vígľaš v smere na Kriváň, na kruhovom objazde sa otočia – smer Zvolen po ceste I/16, cez Lieskovec, na križovatke pri hoteli Poľana (ZV) pôjdu na Dobrú Nivu pred OcÚ a späť. Jazdu začnú zhruba o 10.00 hod. a trvať by mala tri hodiny.

OKRES LUČENEC A POLTÁR:

Akcia začína o 9.00 hod. a predpokladá sa asi 60 kusov poľnohospodárskej techniky. Jazdu začnú v Lučenci (OC STOP SHOP LUČENEC) na ceste I/75, prejdú Lučencom, na kruhovom objazde sa otočia späť na Vajanského – na svetelnej križovatke budú chvíľu stáť, kým sa zozbierajú do kolóny. Následne sa vydajú smerom na Vidinú, vo Vidinskej križovatke sa znovu otočia a vrátia sa za Lučenec na križovatku ciest I/16 a I/71 (Miraj Resort). Tu je plánovaná asi hodinová blokácia premávky po ceste I/16 aj I/71. Po hodine sa pohnú smerom na Nové Hony, v križovatke s cestou III/2642 odbočia na Kalinovo a následne do Poltára, kde jazdu končia.

Vozidlá smerujúce z Maďarska budú policajnou hliadkou usmerňované V Boľkovskej križovatke, vozidlá smerujúce na Zvolen môžu použiť obchádzku cez Boľkovce a pri Pincinej pokračovať smer Košice, alebo opačnú stranu Boľkovskej križovatky smer II/585 smer Veľký Krtíš a použiť cesty smerujúce na Lovinobaňu.

Viac o obmedzeniach v okresoch Banskobystrického kraja sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Celoslovenský protest farmárov a gazdov vo Zvolene
9
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM