Správy

Väčšina krajských miest avizuje zvyšovanie DANÍ: Nosko prezradil, ako to bude v Bystrici

Predstavitelia krajských miest upozornili, že nepopulárne opatrenia musia prijímať v dôsledku viacerých legislatívnych opatrení bývalej vlády, ktoré majú negatívny vplyv na rozpočty samospráv.

Ilustračný obrázok k článku Väčšina krajských miest avizuje zvyšovanie DANÍ: Nosko prezradil, ako to bude v Bystrici
4
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Krajské mestá avizujú problémy so zostavovaním vyrovnaných rozpočtov pre budúci rok. Väčšina samospráv preto bude musieť pristúpiť k zvyšovaniu daní, a to aj o viac ako štvrtinu. Po utorňajšom stretnutí predstaviteľov združenia krajských miest K8 to uviedol primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Zvýši dane aj Bystrica?

„Mestá sa nachádzajú v zdevastovanej situácii, čo sa týka financií. Vzhľadom na to, že pripraviť vyrovnaný rozpočet je prakticky nemožné, budú všetky krajské mestá s výnimkou Trnavy a Banskej Bystrice, dane zvyšovať,“ skonštatoval Nosko. Pripomenul tiež, že v Banskej Bystrici sa dane zvyšovali minulý rok a mesto pre potrebu zostaviť vyrovnaný rozpočet nedokázalo poskytnúť dotácie pre viaceré oblasti.

Predstavitelia krajských miest upozornili, že nepopulárne opatrenia musia prijímať v dôsledku viacerých legislatívnych opatrení bývalej vlády, ktoré majú negatívny vplyv na rozpočty samospráv. „Opakovane sme počas uplynulého obdobia apelovali a upozorňovali na problémy, ktoré majú samosprávy s dopadmi prijímanej legislatívy. Bohužiaľ naše želania neboli vypočuté,“ dodal Nosko.

Viac o tom, ako predstavitelia krajských miest zareagovali na programové vyhlásene vlády a komunikáciu s novou vládou, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Brífing po rokovaní Združenia K8 v Banskej Bystrici
4
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM