Jakub Forgács Správy

V kopcoch pri Bystrici vládne čulý ruch: Bežkárske trate už pripravujú na zimu, FOTO

Zamestnanci ZAaRES-u sa počas posledných dvoch týždňov venovali činnostiam na obľúbenom okruhu okolo Jelenskej skaly.

Ilustračný obrázok k článku V kopcoch pri Bystrici vládne čulý ruch: Bežkárske trate už pripravujú na zimu, FOTO
20
Galéria

Zima sa nezadržateľne blíži a všetci bežkári sa už určite tešia do bielej stopy v okolí Banskej Bystrice. Myslia si to aj Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica, ktoré sa starajú o ich úpravu. „Aby sme však mohli kvalitne upravovať trate, nedá sa len sadnúť do ratraku, či na skúter a po prvom snežení vyraziť. Ešte pred tým sa treba o desiatky kilometrov lesných ciest a zvážnic postarať – prepíliť náletové dreviny, rozšíriť kritické miesta a pokosiť a zmulčovať okraje,“ uviedli na svojej facebookovej stránke.

Zamestnanci ZAaRES-u sa počas posledných dvoch týždňov venovali týmto činnostiam na obľúbenom okruhu okolo Jelenskej skaly. „Najmä úsek po hrebeni od Šachtičiek po Izbicu bol už v mnohých miestach kriticky úzky pre prechod ratraku, či skútra,“ píšu na stránke.

„Chlapi to poriadne prepílili a rozšírili, následne traktor pokosil a zmulčoval. Práce je viditeľná už teraz, v zime sa bude dať upravovať pohodlnejšie a širšie aj pri menšej snehovej pokrývke,“ dodáva ZAaRES, ktorý zároveň poďakoval vedeniu Odštepného závodu Slovenská Ľupča (LESY Slovenskej republiky) za ústretový prístup pri úprave bežeckých tratí a povolenie prác na tratiach počas jesene a Banskobystrickému samosprávnemu kraju, ktorý tieto aktivity finančne podporuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Na tratiach Šachtičky - Donovaly prebiehajú prípravy na zimnú sezónu
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM